Har ikke spilt en eneste A-landskamp, men nå er han plutselig VM-aktuell

Med Diogo Jota ute med langtidsskade kom det som en overraskelse at det var en Liverpool-spiller i den foreløpige VM-troppen til Portugal.

Fabio Carvalho kan komme til å spille VM-fotball for Portugal i Qatar, da han er kommet med i den foreløpige VM-troppen til Portugal til mesterskapet.

Den unge playmakeren startet Liverpools kamp mot Nottingham Forest i helgen, og vil trolig få mye spilletid i de seks kampene som gjenstår før VM på grunn av skadene til Luis Diaz og Diogo Jota. 

Troppen skal halveres

Carvalho kan ikke sies å være fast inventar på Liverpools lag ennå, men kan altså komme med i Portugals VM-tropp likevel. Landslagssjef Fernando Santos har nemlig tatt med Carvalho blant de 55 spillerne han har i sin foreløpige tropp. Nå skal denne troppen riktignok kuttes ned til 28 spillere, og med den konkurransen Carvalho har om en plass på midtbanen i denne troppen er det selvsagt store sjanser for at han er blant spillerne som ryker ut av troppen når det endelige uttaket gjøres.

Otavio, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva og Fabio Vieira er de offensive midtbanespillerne han konkurrerer med, mens Santos har tatt ut flankespillere som Goncalo Guedes, Ricardo Horta, Francisco Trincao, Jota, Pedro Goncalves, Daniel Podence og Rafael Leao i den foreløpige troppen.

Den 20 år gamle Liverpool-spilleren ble født i Portugal, men er oppvokst i London, noe som betyr at han kunne ha spilt for England også.

Carvalho spilte for England U16, England U17 og England U18 før han skiftet til Portugal U21 tidligere i år.