Hurtig vekst har skapt problemer, og stortalentet kommer ikke i spill igjen før i 2023

Kaide Gordon har tilbrakt hele høstsesongen på sidelinja, og nå meldes det at tenåringen ikke vil komme i spill igjen før etter nyttår.

Kaide Gordon kom tilbake med et bekkenproblem da preseason-treningen startet i sommer. Han var med på preseasonturen til Asia og treningsleiren i Østerrike, men det har tatt mye lenger tid å å få bukt med problemene enn først ventet.

Den lovende vingen fikk sitt gjennombrudd forrige sesong, da han spilte fire kamper for førstelaget og fikk sin Premier League-debut. Han scoret også sitt første mål for førstelaget.

18-åringen har faktisk ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United i februar.

Liverpools medisinske stab har fulgt nøye med på bekkenproblemene som den tidligere Derby-spilleren har fått som en følge av sin hurtige fysiske vekst, og spilleren følger nå spesialtilpasset treningsprogram. Liverpool Echo melder at Liverpool FC ikke ønsker å forhaste seg med den unge spilleren, og skriver at han sannsynligvis ikke vil være tilbake i spill før etter nyttår.

– Kaide har vært uheldig med en langtidsskade, forteller U21-trener Barry Lewtas til lokalavisen.

– Han er en utrolig talentfull ung gutt. Det er sprøtt å tenke på at han fortsatt bare er 18 år.

– Du må være forsiktig med visse skader, og vi har en langsiktig plan for ham. Han er fortsatt her. Han smiler fortsatt når han går rundt i korridorene her. Jeg elsker å møte Kaide, for han er en god gutt. 

– Han har vært ute en stund, og tar bare små steg for øyeblikket. Det er bra for ham at VM kommer på et uvanlig tidspunkt. Sesongen blir satt på vent den 9. november, og vi starter ikke opp igjen før i januar.

– Det gir spillerne som er skadet, slike som Kaide, muligheten til å jobbe seg tilbake før andre halvdel av sesongen starter.

Stewart og Cannonier er også ute med skader

Gordon er nemlig ikke den eneste U21-spilleren som er skadet for øyeblikket. Layton Stewart og Oakley Cannonier er også ute med skader.

– Layton fikk en stygg smell i ankelen mot Accrington. Det er en alvorlig skade, men likevel ikke blant de skadene som det tar aller lengst tid å få leget. Vi får se det an fra uke til uke, sier Lewtas.

– Det er det samme med Oakley egentlig. Han fikk et problem i bortekampen mot Rangers. Troppen blir satt på prøve nå, men det betyr en sjanse for yngre gutter.

I duoens fravær har 16 år gamle Ben Doak imponert for U21-laget. Han scoret vinnermålet i lokaloppgjøret mot Everton i helgen, i sin første start for laget.