Elliott klatrer 21 plasser i talentkåring

Harvey Elliott og Kaide Gordon er med på listen over de 50 største talentene i verden.

Goal har tirsdag kommet med listen over de 50 største talentene i herrefotballen, og vi finner to Liverpool-spillere på listen. Harvey Elliott har fått fornyet tillit og klatrer 21 plasser sammenliknet med i fjor, mens Kaide Gordon er med for første gang. 

Talentene på listen er født 1. januar 2003 eller senere og kommer fra hele verden. Journalister i 37 land har sammen med et panel fotballeksperter kommet frem til listen der 50 spillere er rangert. 

Bundesliga-spillerne Jude Bellingham (Dortmund) og Florian Wirtz (Leverkusen) er nummer én og to på listen, mens Barcelonas Gavi er nummer tre. 

Gordon nummer 40

17 år gamle Kaide Gordon, som har fått sine fire første kamper for Liverpools førstelag denne sesongen, er inne som nummer 40 på listen. 

«Jürgen Klopp kommer ikke med omtalen "strålende talent" om hvem som helst, så det er åpenbart at angrepsspiller Kaide Gordon har noe helt spesielt», skriver Goal i sin begrunnelse. 

«Etter å ha blitt hentet fra Derby for tre millioner pund i januar 2021, har 17-åringen allerede rukket å bli tidenes nest yngste målscorer for de røde, og de stødige prestasjonene etter at han fikk sjansen for førstelaget har skjult angriperens mangel på erfaring». 

«Goals tidligere trenere i Derby sa i sommer til Goal at han kan gjøre hva som helst med en fotball, og han ser ut til å være klar til å vise frem alle sine egenskaper på Anfield de neste årene», skriver de. 

Elliott på femteplass

Harvey Elliott, som har 19 kamper for Liverpool, er helt oppe på femteplass på kåringen over verdens største talenter. 18-åringen var nummer 26 på samme kåring i fjor. 

«Det ble tidlig i sesongen klart at Jürgen Klopp hadde andre ideer enn benken for 18-åringen, da han startet tre av e fire første kampene i sesongen», skriver Goal. 

Hadde det ikke vært for den stygge ankelskaden ville nok Elliott stått med langt flere kamper for førstelaget, men nå er han tilbake og har scoret sitt første mål for klubben. 

«Elliott var tidenes yngste spiller i Premier League da han kom til Liverpool fra Fulham sommeren 2019, men det var ikke før utlånet hos Blackburn Rovers i fjor at han virkelig begynte å vise sitt talent. Han bidro med 19 målpoeng da han spilte på kanten for Championship-laget, men nå har han blitt omskolert til en midtbanespiller under Klopp», skriver de. 

«Det er en posisjon Elliott ser ut til å like også, og prestasjonene har ført til at mange eksperter mener han kan bli belønnet med en plass i troppen til England i 2022-VM».

Elliott kan få sin U21-landslagsdebut denne uken. Han er i troppen sammen med Curtis Jones.