FA har foreløpig ingen planer om å flytte semifinalen

Supportergrupper legger press på fotballforbundet.

Som liverpool.no omtalte mandag kveld har supporterunionen Spirit of Shankly kommet med en uttalelse der de krever at semifinalen i FA-cupen 16. april flyttes fra Wembley til et stadion nordvest i England. Bakgrunnen er at arbeider på toglinjene gjør at det ikke går tog mellom nordvest-England og London hele påskehelgen.

Spirit of Shankly skrev på Twitter at både de og Citys supportergrupper er sjokkert over hvordan reiselogistikken ser ut til å bli for de mange supporterne som kunne tenke seg å ta turen til Wembley. De mener det vil være langt mer hensiktsmessig å spille semifinalen et sted som er mye nærmere Liverpool og Manchester. 

Men foreløpig ser det ikke ut til at de får gehør. The Telegraph skriver mandag kveld at det ikke foreligger noen planer om å flytte semifinalen fra Wembley. 

FA jobber med saken

Spørsmålet er om presset fra supporterne etter hvert blir så stort at FA (fotballforbundet i England) må ta affære, men det ser altså ikke slik ut for øyeblikket. 

«FA vil ha tett kontakt med både Liverpool FC og Manchester City FC på alt rundt kampen, inkludert reise for supportere for den kommende semifinalen i FA-cupen på Wembley. Ytterligere detaljer blir lagt frem i nær fremtid», sier en talsperson for FA ifølge The Telegraph.

«Vi jobber også med både Network Rail og National Express for å finne en løsning som gjør at supportere fra begge lag kan reise til og fra kampen med så få problemer som mulig», legger talspersonen til.

Spirit of Shankly skrev blant annet følgende i sin uttalelse: 

«Kamper av denne størrelse må planlegges godt, men det virker som det ikke er tenkt på hvordan supporterne skal komme seg til kampen. Det er flere måneder siden Network Rail offentliggjorde sine planer om arbeid på toglinjen. Hvorfor undersøkte ikke fotballforbundet dette før de la sine planer?»

«Vi oppfordrer de som bestemmer dette om å tenke seg om nok en gang, og flytte kampen til en annen arena».

Vil ha Chelsea-fans til stede

I den andre semifinalen, som spilles mellom London-lagene Chelsea og Crystal Palace, vil ikke logistikken rundt reise være noe problem. Verre er det imidlertid for de som frykter at Wembley kun vil være halvfullt, som følge av at Chelsea for øyeblikket nektes å selge billetter til sine kamper. For øyeblikket er det kun de som har billett fra før - stort sett sesongkortinnehavere - som får gå på kamp. Og sesongkortene gjelder ikke i cupturneringer.

Sanksjonene mot eier Roman Abramovich har gjort at Chelsea ikke får selge nye billetter til sine kamper, noe som skaper problemer for klubben til kampene i Champions League og FA-cupen. 

Både FA og engelske politikere jobber nå med å finne en måte som gjør at Chelsea-supportere går på kamp uten at klubben skal få en eneste krone av billettinntektene. 

Julian Knight i Det konservative parti har tatt til orde for å donere billettinntektene til det ukrainske folk. 

– Det er latterlig at vi risikerer et halvfullt Wembley i semifinalen. Chelsea er mer enn sin eier - det er en levende klubb som betyr mye for supporterne og samfunnet rundt seg. Fotballforbundet må få lov til å selge billetter til Chelsea-supportere så lenge alle pengene går til det ukrainske folk, sier han.