Lover å være forsiktig med Harvey Elliott

Unggutten kan endelig få sin U21-debut for England.

Tilbake i september var Harvey Elliott for første gang i sin karriere kommet med i Englands U21-tropp. Unggutten hadde overrasket mange med en pangstart i Premier League og var klar for å vise seg frem også med flagget på brystet. Men han måtte som kjent trekke seg som følge av den alvorlige skaden han fikk på Elland Road kampen før landslagspausen skulle i gang. 

På første forsøk etter langtidsskaden er nå Elliott tilbake i den engelske U21-landslagstroppen. Landslagssjef Lee Carsley har funnet plass til både Elliott og Curtis Jones i troppen som skal møte Andorra og Albania i kvalifiseringen til U21-EM. 

Skal være forsiktig

Elliott har vært på banen i fem kamper siden han kom tilbake fra langtidsskaden i februar. 

– Jeg er veldig glad for å ha Harvey tilbake. Han er en spiller vi har rangert høyt en god stund. Han har vist mye karakter ved å komme tilbake fra skaden, holde seg frisk og å spille seg inn i Liverpool-laget, sier Carsley ifølge This Is Anfield

Den tidligere Everton-spilleren lover å være forsiktig med 18-åringen. 

– Han har spilt 180 minutter, så vi må sørge for at vi er forsiktige med ham. Vi har et ansvar for å beskytte disse spillene. Jeg ser frem til å se Harvey få spilletid i kampene. Han er en strålende spiller, sier Carsley. 

– Harvey har et stort talent og har kommet forbi mange hindre i ung alder: klubbskifte, å spille seg inn på Liverpool-laget, og å komme tilbake fra en alvorlig skade, sier Carsley.

Ifølge Transfermarkt står Elliott med elleve aldersbestemte landskamper fordelt på England U17, U16 og U15. Nå kan han altså få sine første minutter på U21-nivå.

Flere unge røde

I tillegg til Jones og Elliott på U21-nivå er det flere unge Liverpool-spillere som kan få landslagsfotball denne samlingen. 

Tyler Morton er i U20-troppen mens Luke Chambers og Jarell Quansah er i U19-troppen. Lee Jonas og Oakley Cannonier er representantene i U18-troppen mens Calum Scanlon har fått tillit på U17-nivå. 

I a-landslagstroppen finner vi Jordan Henderson.