«Bare vent til du ser denne gutten»

Jordan Henderson er veldig begeistret for Jude Bellingham. Det samme er Steven Gerrard. Og Adam Lallana.

Det er ingen som legger skjul på at Jude Bellingham er den spilleren Liverpool FC har høyest på ønskelista. Det store problemet er bare at alle de andre europeiske storklubbene også ønsker seg 19-åringen – og dersom han fortsetter som han har gjort vil prisen bare stige.

Det er forventet at Bellingham vil starte på Englands midtbane i VM i Qatar, og for engelskmennene starter mesterskapet med gruppespillskamp mot Iran på mandag kl. 14.00. Steven Gerrard er i alle fall klar på hvem han gleder seg mest til å se i VM.

– Jeg er veldig spent på å se Jude Bellingham. Jeg er en enormt stor fan av ham, og tror at han kommer til å bli en superstjerne for England de neste 10-15 årene, sa Gerrard nylig ifølge Liverpool Echo.

Dominic King følger England for Daily Mail, og er på plass i Doha. Fra treningsfeltet har han rapportert at Trent Alexander-Arnold og Bellingham stort sett henger sammen hele tiden. Med tanke på hvordan det har vært på tidligere mesterskap, vil det være nærliggende å tro at «neste klubb» sannsynligvis er et tema som diskuteres.

«Bare vent til du ser denne gutten»

Adam Lallana er spaltist for The Times under VM, og den tidligere Liverpool-spilleren er Jordan Hendersons aller nærmeste venn. I spalten denne uken skriver han om hvordan Henderson fortalte ham om Bellingham første gang.

– Da de hadde trent sammen med England, kan jeg huske at Jordan sa til meg: «Bare vent til du ser denne gutten». Glem ikke at Jordans landslagskarriere har overlappet med spillere som Phil Foden, Bukayo Saka, Jack Grealish, Marcus Rashford og mange flere. Det var en genuin entusiasme i stemmen hans, skriver Lallana.

– Reaksjonen hans var basert på Jude sin innstilling på trening, og hvor villig han var til å lytte. Jeg kan se for meg ham som en svamp rundt en som Henderson på treningsleir, skriver han videre.

Lallanas eneste møte med Bellingham har også en tilknytning til Liverpool. Det var etter Champions League-finalen i Paris.

I PARIS: Jude og Jobe Bellingham var i Paris – og satt like nedenfor Zinedine Zidane og sønnene hans under Champions League-finalen i mai.

I PARIS: Jude og Jobe Bellingham var i Paris – og satt like nedenfor Zinedine Zidane og sønnene hans under Champions League-finalen i mai.

– Selv om jeg aldri har spilt mot ham, har jeg møtt ham en gang. Det var i Paris, da jeg ventet på flyet hjem etter Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid i mai, sammen med min sønn Arthur og vennen hans. Jude hadde også vært på kampen, og var på samme terminal med sin familie og bror, Jobe. Min sønn og kompisen hans gikk bort for å be om et bilde, og jeg snakket med ham. Han stilte dem spørsmål, noe som igjen viser hvor moden han er, og han var veldig høflig, skriver han.

– Det høres kanskje rart ut, men det gjenspeiler seg i måten han spiller på. Det er ikke noe oppblåst ego på banen, og når jeg hører ham i intervjuer fokuserer han alltid på laget heller enn sine personlige bragder. Kroppsspråket lyser at alt handler om å vinne, og jeg tror England-supportere vil merke den energien. Det samme tror jeg lagkameratene gjør.

Bellingham har ingen utkjøpsklausul i kontrakten sin med Borussia Dortmund, og det snakkes om en overgangssum på opp mot 150 millioner euro. Ifølge kilder i Tyskland har Liverpool allerede satt til side 100 millioner euro for et potensielt kjøp av 19-åringen.