– Jeg er skuffet over måten han gjorde det på

Fabio Carvalho får likevel mye ros med seg på veien videre av landslagstreneren.

I kveld skal Portugal U21 spille privatlandskamp mot Tsjekkia U21. Det blir uten Fabio Carvalho, som i forrige uke bestemte seg for å takke nei til videre spill for U21-landslaget

U21-landslaget ledes av den tidligere venstrebacken Rui Jorge som spilte 45 kamper for Portugal mellom 1994 og 2004. Måten Carvalho valgte å gjøre det på var det som opprørte Jorge.

– Det at Fabio sendte meg en melding, lørdag kveld, der han skrev at han ikke ønsket å fortsette på U21-laget, og at han hadde tenkt på det, at han ikke mente at U21-laget ga ham noe lenger. Det var en melding, så mitt svar var «Så Fabio, ikke en gang en telefonsamtale?». Så det var grunnen til skuffelsen, sier Jorge ifølge Liverpool Echo.

– Etter meldingen min tenkte jeg at Fabio ville ta opp telefonen, ringe og snakke med meg. Det er det jeg alltid har sagt til dem, at de kan snakke med meg om slike saker. Jeg sier det alltid til spillerne når de kommer til oss. Jeg vil bare ha spillere her som virkelig ønsker å være her, sier han videre.

LANDSLAGSSJEFEN: Rui Jorge, her i duell med David Beckham i 2004.

LANDSLAGSSJEFEN: Rui Jorge, her i duell med David Beckham i 2004.

Kan åpne døren for England

Carvalho ble født Lisboa i 2002. Familien flyttet til London i 2003, og han representerte England på U16, U17 og U18-nivå, før han skiftet til Portugal i mars i år. Han har spilt fire kamper for det portugisiske U21-landslaget før han nå sa stopp.

Selv om Jorge er misfornøyd med måten det ble gjort på, har han mye positivt å si om Carvalho.

– Det må tas med at Fabio alltid har oppført seg eksemplarisk når han har vært med oss. Det han tilførte spillet vårt også, og forholdet hans til støtteapparatet vårt var upåklagelig, og det har vært det samme fra vår side. Han ble behandlet med hengivenhet og respekten som alle fortjener, og alt gikk bra. Derfor ble jeg overrasket, sier han.

– Han vil ha sine grunner, og han vil selvsagt forklare dem bedre i fremtiden. Vi har alle vært glade i Fabio. Vi likte ham, og liker ham fortsatt. Jeg vil benytte anledningen til å ønske ham all verdens lykke til i karrieren, for han har alltid vært en eksepsjonell gutt hos oss.

At Carvalho fortsatt ikke har spilt en seniorkamp i gjeldende turnering for Portugals A-landslag, gjør at han fortsatt kan spille for England dersom han skulle bli valgt i en fremtidig tropp.