Fabio Carvalho til Viaplay:– Det er spesielt å være en del av dette

Fabio Carvalho snakket om Diogo Jota, hans rolle i laget og hvorfor han valgte Liverpool i et ferskt intervju med Viaplay.

Fabio Carvalho ankom Liverpool i sommer etter at portugiseren storspilte for Fulham i Championship forrige sesong. London-klubben var nok veldig interessert i å beholde 20-åringen på Craven Cottage, men slik gikk det ikke. Det kunne også endt annerledes, for de røde var ikke langt unna signaturen hans allerede i fjorårssesongens vintervindu.

Nå har Carvalho funnet seg godt til rette på Merseyside, og rett før gårsdagens kamp mot West Ham ble han intervjuet av Viaplay. Portugiseren ble spurt om hvorfor han endte opp hos Liverpool fremfor andre konkurrerende klubber.

– I de siste årene har det vært en av de største klubbene i verden, og det er selvfølgelig spesielt å være en del av dette, forteller Carvalho.

Du kan se hele det 12-minutters intervjuet i vinduet over. Intervjuet ble holdt før Liverpools kamp mot West Ham.

I FULHAM: Fabio Carvalho og tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson herjet i Championship forrige sesong.

I FULHAM: Fabio Carvalho og tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson herjet i Championship forrige sesong.

Fikk starte mot West Ham

I forrige helgs kamp mot Manchester City fikk unggutten spille de siste 20 minuttene på Etihad. Ifølge portugiseren er det ikke så enkelt å lande igjen etter en slik opplevelse.

– Det er ikke enkelt, men vi er der for å gjøre en jobb også. Vi skal spille igjen på onsdag, og forhåpentligvis blir det en ny spesiell kveld, forteller Carvalho.

Det ble kanskje ikke en like spesiell kveld på Anfield, som mot Manchester City, men det ble likevel innkassert tre poeng. Portugiseren fikk også muligheten fra start mot David Moyes sitt mannskap.

– Jeg vil bare spille, men for meg er laget viktigst, og hva som er best for oss. Jeg ser frem til å få flere muligheter og påvirke kampene mer.

I sesonginnledningen har Carvalho blitt brukt både på venstrekanten, sentralt på midtbanen og i en mer fremskutt rolle sentralt.

– Jeg liker meg best på venstresiden eller i midten oppe, men vi spiller ikke med den posisjonen. Jeg bryr meg ikke så mye hvor jeg spiller, så lenger jeg spiller, ler han.

Det har ikke gått veldig bra med Liverpool etter Carvalhos ankomst på Merseyside. Spesielt det defensive arbeidet har vært svak gjennom hele sesongen, selv om det har sett bedre ut den siste uken. Klopps lag har slitt med å komme skikkelig i gang i flere kamper, noe som har endt med flere baklengs i første omgang.

– Vi prøver å bli kvitt det. Vi har de beste forsvarerne i verden, og det er ikke bare der problemet ligger. Vi starter med å forsvare oss i angrep, så det er hele laget sin feil, mener han.

LANGTIDSSKADET: Diogo Jota mister VM og den resterende høsten for Liverpool. Det kan gi Carvalho flere muligheter.

LANGTIDSSKADET: Diogo Jota mister VM og den resterende høsten for Liverpool. Det kan gi Carvalho flere muligheter.

Fikk nyheten på direkten

Liverpool skal i utgangspunktet ha to landsmenn som kjemper om den samme posisjonen på laget, men Diogo Jota har virkelig ikke hatt flyt denne sesongen. 26-åringen var akkurat kommet tilbake fra skade da ulykken inntraff igjen. Fabio Carvalho ble veldig overrasket da han fikk beskjeden på direkten av Jonas Bergh-Johnsen i Viaplay.

– Det er forferdelige nyheter selvfølgelig, og jeg fikk høre det fra deg nå, at han er ute av VM. Det er utrolig kjedelig for både Liverpool og Portugal. Han er en bra spiller. Jeg tror han vil komme tilbake sterkere enn noen gang, sier Carvalho om sin landsmanns skade.

I Jotas ulykke kan likevel 20-åringen få flere sjanser til å vise seg frem, slik som mot West Ham i går kveld. Han velger å se lyst på situasjonen, selv om det har vært et lite skademareritt på Anfield denne sesongen.

– Det er en del av fotballen, og vi har heldigvis alternativer. Vi har ikke hatt den enkleste sesongen så langt, med mange skader, men de som er skadefrie er klare for å gi alt.