Avslører hvilken formasjon de trives best i

Mohamed Salah foretrekker det kjente og kjære - mens Fabio Carvalho gjerne vil se mer av den nye formasjonen.

Jürgen Klopp valgte tirsdag å gå tilbake til den kjente og kjære 4-3-3-formasjonen som har gitt Liverpool-supporterne så mye glede de siste sju årene. Denne høsten har vaklende prestasjoner i kombinasjon med mange skader ført til at tyskeren har forsøkt ulike varianter av 4-4-2, men det har kun gitt bedring i enkeltkamper. 

En mann som var glad for å være tilbake i 4-3-3 på tirsdag var Mohamed Salah, som i 2-0-seieren over Napoli fikk scoringen som gjør ham til toppscorer i Champions League-gruppespillet sammen med PSGs Kylian Mbappé. 

– Dette er posisjonen jeg har spilt i de siste fem-seks årene, og jeg må si at det er den beste for meg, sa Salah til BT Sports da han mottok banens beste-prisen. 

Samtidig la han til at han spiller hvor enn han blir bedt om å spille. 

– Det er managerens jobb å bestemme taktikken, og som spiller må du gjøre som sjefen sier, sa 30-åringen, som nå sammen med Steven Gerrard har scoret flest mål i Europa i klubbens historie.

Carvalho liker 4-4-2 best

Fabio Carvalho har også snakket om formasjoner og hvor han foretrekker å spille, og hans svar er ikke helt likt som Salah sitt. 

I Fulham spilte portugiseren mest i tierrollen, mens han i Liverpool for det meste han har blitt brukt som venstrekant eller venstre indreløper. 

– Jeg trives nok best på venstresiden eller i midten av banen som en tier, men vi pleier ikke spille med en tier i dette laget. Posisjonsendringen har nok vært den største forandringen fra forrige sesong, for i Fulham spilte jeg mer sentralt, og da hadde jeg også Aleksandar Mitrovic å spille sammen med, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Det passer meg nok aller best når vi spiller 4-4-2 og jeg kan ligge bak enten Bobby eller Darwin, men det kan være en fleksibel posisjon. Bobby kan også spille i mellomrommet, og vi har to kanter som også liker å komme inn i banen. For å være ærlig er det aller viktigste for meg bare å spille, sier han.

Carvalho har fått lære mye i løpet av sine første måneder på Merseyside.

– Så langt har managerne og trenerne hatt mest fokus på den defensive delen av spillet mitt fordi de allerede vet hva jeg kan bidra med offensivt. Mye har handlet om hvor og når jeg skal presse fordi laget fokuserer så mye på det, sier han.