Glad for å slippe en ny tur til Paris

Goal-journalist Neil Jones sier det var med lettelse han så at Liverpool ikke kan trekke PSG i åttedelsfinalen.

Frem til det 90. minutt i onsdagens kamper i Champions League så det ut til at PSG skulle bli en av de fire mulige motstanderne Liverpool kunne møte i åttedelsfinalen. Men Benficas målfest i 6-1-seieren borte mot Maccabi Haifa førte til at portugiserne tok gruppeseieren fra PSG fordi de scoret flere mål på bortebane enn franskmennene. 

Dermed slipper ikke bare Liverpool å møte angrepstrioen Mbappé, Messi og Neymar, men viktigst av alt slipper røde supportere å ta stilling til om de orker en ny tur til Paris etter skandalen som ødela Champions League-finaleopplevelsen for mange i mai. 

I det minste frem til eventuell kvartfinaletrekning. 

– En bonus

Goal-journalist Neil Jones var en av dem som pustet lettet ut da Benficas scoringer begynte å renne inn. 

– Det var det første jeg tenkte på etter at kampene var ferdig, det å slippe å dra tilbake til Paris på en stund. Jeg visste ikke at Benfica ville toppe gruppen ved å score seks mål, så jeg satt og håpet på at Juventus skulle utlikne mot PSG. Men da den siste scoringen kom sjekket jeg live-tabellen og sosiale medier og fikk bekreftet det, sier Jones i et intervju med The Redmen TV. 

Liverpool vil møte Benfica, Porto, Bayern München eller Real Madrid i åttedelsfinalen. 

– Det er en bonus for Liverpool å supporterne å slippe Paris. Det hadde ikke vært hyggelig med en tre måneders oppbygning til den kampen, spesielt fordi vi fremdeles venter på UEFAs rapport. Det kan komme følger av den og nye uttalelser fra franske autoriteter, sier han.

Rapporten er snart ventet

Rundt 15.000 Liverpool-supportere ble holdt utenfor stadionportene i farlige køer før finalen mot Real Madrid i mai, og supporterne ble nektet inngang av vakter og politi utstyrt med pepperspray og tåregass.

The Guardian, som har kommet med en grundig gjennomgangav Stade de France-skandalen, skriver at politiet i Paris hadde ført Liverpool inn i en rute for billettsjekk som var kjent som farlig helt siden 2016, der alle måtte passere en trang tunnel under motorveien. 

UEFA forsøkte ved to anledninger å legge skylden på problemene over på Liverpool-supporterne - først i form av en forhåndsprodusert melding om at supporterne kom forsinket som gikk ut på storskjermen på Stade de France, og deretter en melding om at det var mange Liverpool-supportere med falske billetter som skapte problemer. Ingen av uttalelsene hadde rot i sannheten.

I etterkant av skandalen har UEFA bestilt en rapport som utarbeides av et uavhengig panel. Rapporten, som blant annet inneholder vitneforklaringer fra tusenvis av Liverpool-supportere, er ventet å komme i slutten av november.