– Det er ikke rettferdig å gi dem ansvaret

Jürgen Klopp er klar i sin sak: Det er ikke spillerne som skal kritiseres for å delta i et VM i Qatar.

Jürgen Klopp har nok hatt en travlere uke enn mange andre. På mandag gjorde han laget sitt klart for kampen mot Napoli. Dagen etter endte det i en sterk 2-0 seier på Anfield. I går kveld hadde tyskeren tatt på seg finstasen for å overvære overrekkelsen «Freedom of the City of Liverpool».

I sammenheng med utdelingen ble Klopp intervjuet om det kommende mesterskapet i Qatar. Tyskeren er klar i sin sak om hvem som ikke skal få kritikk rettet mot seg.

– Jeg forstår godt hvorfor vi snakker om det, men det er ikke rettferdig å forvente det av spillerne, og gi dem ansvaret. Det er over ti år siden noen bestemte dette, og vi aksepterte avgjørelsen da, sa Klopp til Sky News om spillernes rolle i det omstridte mesterskapet.

Jürgen Klopp har ikke snakket veldig høyt om hans meninger om mesterskapet tidligere, men han har fått øynene opp for det nylig.

– Jeg har sett dokumentarer om valget av Russland og Qatar, og det er ikke denne generasjonens fotballspillere som har et ansvar for å ta et standpunkt på å ikke reise.

NÆRMER SEG: VM i Qatar sparkes i gang med vertsnasjonens åpningskamp mot Ecuador den 20. november.

NÆRMER SEG: VM i Qatar sparkes i gang med vertsnasjonens åpningskamp mot Ecuador den 20. november.

Beskrev situasjonen med et tysk ordtak

Er det en ting tyskeren er spesielt kjent for, så er det å alltid ha ryggen til sine spillere, men også motstanderne sine. Han mener fokuset på spillerne før mesterskapet er å starte i feil ende.

– Ikke skyld på sporten, ikke turneringen og iallfall ikke spillerne. Det er ikke rettferdig at de må reise der for å ha politiske agendaer, mener Klopp.

Qatar ble tildelt mesterskapet i 2022 tilbake i 2010. I løpet av flere år, med planlegging og bygging var det veldig stille rundt temaet. Det var først for et par, tre år siden at debatten blusset opp etter flere urovekkende meldinger tikket inn.

– I Tyskland sier vi «noen lager suppen, og andre må vaske kjelen». Suppen ble kokt for ti år siden og de spillerne som nå skal reise var ti år på det tidspunktet. Nå skal de plutselig stå i en situasjon hvor de skal kritiseres? Det er ikke greit.

I oktober kom meldingen om at Englands kaptein Harry Kane ville bruke OneLove-kapteinsbind under mesterskapet, selv om FIFA har gitt forbud mot bruken av det.

– Det er bra, men det jeg ikke liker er at det forventes. De reiser for å spille fotball. Hvis du ikke liker det, si det, men ikke nå når turneringen er så nærme og spillerne ønsker å spille kampene, avslutter Klopp.