«Vi kan snu dette»

Jürgen Klopp er offensiv og ærlig i kampprogrammet før møtet med Napoli.

Her kan du lese hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før kampen mot Napoli på Anfield. 

«Napolis historie er interessant, og jeg regner med alle i Europa har blitt utrolig imponert over måten de har spilt på denne sesongen. Vi skulle gjerne unngått å få erfare det slik vi gjorde det, spesielt fordi vi visste hvor gode de var fra før, men kampen vår i Italia sa alt og litt til om Napolis kvaliteter».

«Kanskje nivået deres den kvelden overrasket noen i Europa, men det var ingen sjokk for oss. Troppen er full av talent og Mr. Spalletti er en veldig erfaren manager som har hatt en strålende karriere, så det gir mening at Napoli er et lag som kan både kjempe med og slå de beste». 

«Nå har mange fått med seg hva Napoli gjør - spesielt med tanke på at de topper Serie A, så det er bare enda mer grunnlag for å se på dem som et virkelig topplag som kan oppnå store ting denne sesongen», skriver Klopp. 

Har vist at vi kan

«Det vi imidlertid ikke kan gjøre er å glemme våre egne kvaliteter og vårt eget potensial. Jeg vet at det aldri er lett når resultatene ikke er så gode som vi ønsker, men da er det bare enda viktigere å trekke frem kvalitetene og utnytte de så godt vi kan». 

«Det er ingen grunn til å la være å tenke på det - det ville bare gjort livet lettere for våre motstandere. Vi skylder oss selv og våre supportere å ta sikte på å være på vårt beste, og den beste måten å gjøre det på er å vise tro og å være utrolig modige». 

«Tidvis har vi klart det veldig bra denne sesongen. Problemet er at vi ikke har gjort det nok ganger. Den gode nyheten er at vi fremdeles kan. Hvis ikke hadde vi ikke klart å slå Manchester City, eller å slå Ajax på bortebane, eller i hvert fall ikke kvalifisert oss til sluttspillet i Champions League med en kamp til gode».

«Alt dette har skjedd i løpet av de siste ukene. Så mens vi ikke kan glemme nedturene og skuffelsene vi har hatt, kan vi heller ikke la de definere hvem vi er. Det er det kun vi selv som kan gjøre. Da jeg først kom til klubben sa jeg at hver og en av oss er ansvarlige for alt som skjer, og det gjelder spesielt nå», skriver han.

Ikke enkelt

«Vi kan snu dette. Vi kan gjøre situasjonen bedre. Vi kan få bedre resultater og vi kan definitivt spille bedre oftere. Det er vårt ansvar nå, og vi burde ta tak i den utfordringen som vi har gjort med alt det andre vi har møtt de siste syv årene. 

«Å gjøre det på den måten har vært ganske bra for oss, så vi burde ikke glemme det. Vi burde møte situasjonen ansikt til ansikt. Samtidig må vi innse at på samme måte som at ikke alt var positivt da det gikk utrolig bra, så er ikke alt negativt når det ikke gjør det. Alt vi kan gjøre er å prøve å endre oppfatningen ved å vinne mer jevnlig enn det vi har gjort». 

«Det høres enkelt ut, men er det selvfølgelig ikke. I kveld møter vi et av formlagene i Europa. Det innser vi, og det respekterer vi».

«Napoli gir blaffen i våre problemer - de vil bare utnytte dem. Dette er den neste utfordringen vi har i vente, så vi burde møte den med vårt modigste fjes og vise oss frem med den fotballen vi ønsker å spille», skriver Klopp.