«Vi må omfavne utfordringen. Se på presset som en mulighet»

Les hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før møtet med Brighton.

Sesongstarten, tiden frem mot VM og Adam Lallana er blant temaene i Jürgen Klopps tekst til kampprogrammet før hjemmekampen mot Brighton. Her kan du lese et utdrag av teksten. Originalen finner du på liverpoolfc.com

«Ingen her går rundt og later som at sesongstarten vår har vært slik vi ønsket. Samtidig ser vi mulighetene som ligger rett foran oss. Fra nå og frem til VM er det kamp etter kamp etter kamp, hele tiden. Det er nådeløst. Men sånn har livet her i LFC vært så lenge jeg kan huske».

«Vi må omfavne utfordringen. Se på presset som en mulighet. Det begynner alltid med meg som manager og mitt støtteapparat, men det gjelder også for spillerne og supporterne. Alt vi har oppnådd her i LFC de siste årene har vært takket være et sterkt kollektiv. Vi trenger ikke nødvendignis noen påminnelse om det, men det er vår ikke så hemmelige nøkkel».

«Vår helhet er større enn summen av delene. Og jeg er sikker på at det er det som skal dra oss gjennom en ekstraordinær periode fra nå og frem til midten av november». 

Sesongens viktigste kamp er nå

«Et sterkt kollektiv er del av det. Det andre er et skarpt fokus på det vi kan påvirke på en positiv måte. For oss har det alltid kun handlet om den neste kampen. Vi kjenner til den tøffe terminlisten, men det eneste som betyr noe er den kampen som er i vente». 

«Brighton er den viktigste kampen i vår sesong - starten og slutten. Alle sammen, på banen, på benken og på tribunen, må gi alt vi har i denne kampen. Disse 90 minuttene pluss overtid. Gårsdagen er kun der for informasjon og morgendagen tar vi når den kommer. Vi må være i nuet, i øyeblikket, her og nå for alle disse kampene».

«Anfield trenger aldri noen team-talk, men jeg vil anerkjenne hvilken enorm forskjell dere har gjort allerede denne sesongen. Det var den positive energien og støtten som fikk oss over målstreken mot Ajax. Dere var med oss hele veien. Vi trenger samme tålmodighet og tro i dag. Vi trenger energi i dag. Vi trenger vår mest verdifulle ressurs i dag. Nå, som alltid, kan innflytelsen fra Liverpool-supporterne utgjøre forskjellen».

Ønsker Lallana velkommen

«Før jeg takker av vil jeg nevne en spiller i Brighton-laget som alltid vil ha en spesiell plass i mitt og klubbens hjerte. Adam Lallana! Det overrasket meg ikke et sekund at Adam ble bedt om å lede førstelaget da Brighton var på utkikk etter en ny hovedtrener». 

«Etter å ha sett ham spille denne sesongen er min personlige mening at det er altfor tidlig for ham å vurdere å legge skoene på hylla. Men det var veldig hyggelig å se at hans kvaliteter som en inspirerende og viktig figur ble anerkjent av sin nåværende arbeidsgiver».

«Adam er en av de gode guttene, og jeg er sikker på at Roberto De Zerbi vil finne ut hvor verdifull han er når han skal finne seg til rette i England, slik jeg gjorde i 2015. Med det sagt håper jeg at disse to og alle med tilknytning til Brighton vil dra skuffet hjem fra Anfield i dag. Det er vår jobb å sørge for at det skjer».