Møter Premier Leagues beste forsvar

Brighton er et vanskelig lag å bryte ned.

I lang tid var Brighton kjent som laget som leverte veldig sterke tall da det gjaldt forventede mål (xG) både for og imot, men uten at de klarte å få resultatene statistikkene tilsa at de burde få.

Det endret seg i stor grad, spesielt forrige sesong, og spesielt da det gjaldt den defensive delen av spillet. Brighton slapp inn 30 mål fra åpent spill forrige sesong - kun seks lag var bedre, ifølge Opta.

Graham Potter gjorde Brighton til et av de mest solide lagene i Premier League, og det skal bli spennende å se om nykommer Roberto De Zerbi klarer å videreføre det gode arbeidet.

Slipper inn færrest mål

13 poeng etter seks kamper er strålende fangst for sørkystlaget, og det har vært noen imponerende resultater på veien.

Sesongen startet med en 2-1-seier borte mot Manchester United, før et av to poengtap kom da de var uheldige og spilte 0-0 hjemme mot Newcastle i den andre serierunden. Deretter ble West Ham og Leeds slått uten å slippe inn mål, før det ble 2-1-tap borte mot Fulham. I forrige kamp, som nærmer seg en måned siden, ble det 5-2-seier over tabelljumbo Leicester.

Det fører til at Brighton er det beste defensive laget i Premier League denne sesongen, men vi noterer at fire av de fem baklengsmålene har kommet i løpet av de to siste kampene.

Liverpool er nest best når det kommer til antall baklengsmål, med seks - det samme som Manchester City og Everton.

Brighton har de nest beste tallene når det kommer til forventede baklengsmål, med 5,66. Der er det kun Manchester City som er bedre. Med andre ord er det et lag som er vanskelig å bryte ned som kommer til Anfield lørdag.