– Stolt over å møte Klopp og laget hans

Roberto De Zerbi full av respekt for motstanderen før sin debut som Brighton-manager.

Roberto De Zerbi får sin debut som Brighton-manager når «The Seagulls» gjester Anfield lørdag. Italieneren har tatt over roret etter populære Graham Potter, som forlot klubben for å bli Chelsea-manager tidlig i september.

Den tidligere Benevento-, Sassuolo og Shakhtar-manageren tar ydmykt fatt på oppgaven og kommer til Anfield full av respekt for motstanderen og manageren han skal møte. 

– Han er en stor manager, sier italieneren om Jürgen Klopp. 

– Han har oppnådd svært gode resultater med Dortmund og Liverpool, har en flott personlighet, og er veldig smart og karismatisk. Jeg er stolt over å møte Klopp og laget hans på denne stadion for min første kamp, sier han ifølge Brightons nettsider.

– Det blir en spesiell opplevelse å komme til Anfield for min første kamp, men jeg må ha fokus på mitt lag, instruksjonene jeg skal gi dem for hvordan vi skal få med oss et resultat, legger han til.

Jobbet mye med forsvaret

Brighton har fått en pangstart på sesongen. De er nummer fire på tabellen og har sluppet inn færrest mål i Premier League. 

Under ny ledelse er filosofien å fortsette den gode formen ved hjelp av mye ballbesittelse og modig spill. De Zerbi sier han har jobbet mye med forsvaret, som han mener får den viktigste rollen i laget - ikke bare fordi de skal holde motstanderen unna mål. 

– For meg er forsvarsspillerne de viktigste i troppen, fordi det er der vi starter det oppbyggende spillet vårt. Det er de som legger grunnlaget for at vi kan dominere kamper, sier han. 

Samtidig har han fått møte kantspillere som Leandro Trossard og Solly March. De Zerbi er kjent for å bruke kantene mye i sin foretrukne 4-2-3-1-formasjon. 

– Solly er for meg en nøkkelspiller, så jeg vil at han skal forstå hvor viktig han kommer til å være for meg. Jeg vil at han skal ta et ansvar for å sørge for at vi scorer flere mål, og jeg har sagt omtrent det samme til Trossard, sier italieneren. 

De Zerbi tok over Shakhtar i fjor sommer, men forlot klubben da Ukraina ble invadert av Russland.