Rafa Benitez: «Jeg er ikke så pessimistisk som alle andre»

Rafael Benitez har fortsatt tro på at Liverpool blir topp fire, og mener laget mot Napoli kan spille på seg litt sårt tiltrengt tro på seg selv.

Foran gruppespillets siste kamp mot Napoli, er Liverpool allerede kvalifisert for sluttspillet i Champions League. Om laget skal vinne gruppa må de slå italienerne med fire mål. Selv om det akkurat nå virker som en ekstremt vanskelig oppgave, er Liverpools tidligere manager Rafael Benitez klar på at han ville gått for å vinne kampen og ikke endret for mye på laget, selv om Liverpool har en ny viktig kamp mot Tottenham til helga.  

«Det er sannsynligvis forventet at Liverpool vil gjøre store endringer på laget før denne kampen», skriver Benitez i The Times

Men spanjolen ville tenkt annerledes.

«I denne situasjonen ville jeg ønsket å vinne kampen, mer enn å tenke på helga, for det er en nøkkel å få selvtillit tilbake til spillerne og fansen. Om Klopp kan gjøre tre eller fire endringer, og få inn spillere med uthvilte bein som har noe å bevise, har jeg ingen tvil om at intensiteten kan være der fra start.»

Moralboost

«Som manager kan du starte å tenke på flere endringer til pause eller etter 60 minutter om man ser at det er usannsynlig på få det resultatet man ønsket.»

«Å vinne er alltid godt for moralen, og jeg tror Liverpool trenger det nå», skriver han.

Benitez har også full tro på at Liverpool vil komme inn blant topp fire når sesongen er over.

«Jeg er ikke så pessimistisk om utsiktene deres som alle andre. Dette er ikke en normal sesong. De har hatt skader, VM-er en distraksjon, men de er fortsatt et veldig sterkt lag. Jeg er sikker på at de vil komme tilbake og bli topp fire i Premier League».