To supportere som overlevde Hillsborough tok sitt eget liv etter Paris-finalen

Overlevde Hillsborough-tragedien, men bildene fra kaoset i forkant av Champions League-finalen ble for sterk kost.

Liverpool Echo melder at to Liverpool-supportere som overlevde Hillsborough-tragedien har tatt sitt eget liv etter at traumene deres ble retrigget som følge av det som skjedde med Liverpool-supporterne i forkant av Champions League-finalen i Paris.

Peter Scarfe fra Hillsborough Survivors Support fortalte dette under en tilstelning mandag, opplyser avisen.

De to supporterne var ikke tilstede i Paris selv, ifølge Daily Mail. De to var henholdsvis 52 og 63 år gamle.

97 Liverpool-supportere døde som en følge av trengselen som oppstod på Hillsborough under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989. Kaoset og trengselen som oppstod foran Champions League-finalen i vår brakte fram vonde minner for svært mange Liverpool-supportere som overlevde tragedien i Sheffield. 

Bildene fra Paris ble for mye

Tusenvis av Liverpool-fans havnet i livsfarlig trengsel i Paris, da de ble ledet inn i trange tunneller av politiet ved ankomsten til stadion. Flere av disse, inkludert kvinner og barn, ble tåregasset av fransk politi. 

– Bare dette året har vi hatt tre selvmord. Det er tre for mye, uttaler Scarfe til Liverpool Echo.

– Ett selvmord var rett før årsdagen for tragedien, fordi han ikke klarte en årsmarkering til. To av dem ble trigget av hendelsene utenfor Stade de France, opplyser Scarfe.

Scarfe forteller at mange Hillsborough-overlevende har måttet få terapi på grunn av de traumatiske hendelsene i forbindelse med Champions League-finalen i mai.

– Vi har måttet hjelpe mange med å få terapi etter det som skjedde utenfor Stade de France. Slike ting bør ikke skje, sier han. 

Trenger du noen å snakke med?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116 117

Mental helse: 116 123, sidetmedord.no

Kirkens SOS: 22400040 kirkens-sos.no

Kors på halsen(Røde kors): 800 33 321