Liverpool-supportere i tusentallet vil saksøke UEFA

Et advokatfirma fra Liverpool har slått seg sammen med et globalt advokatfirma i et søksmål for 1450 klienter.

Det melder BBC på sine hjemmesider lørdag ettermiddag. I BBCs artikkel kommer det frem at Liverpool-supportere i tusentallet skal være forberedt på å saksøke UEFA etter skandalescenene i Paris. Det forteller advokater i Bingham's, et advokatfirma fra Liverpool.

Bingham's skal, ifølge BBC, ha slått seg sammen med det globake advokatfirmaet Pogust Goodhead i et søksmål for 1450 klienter som påstår at det ble gjort uaktsomme handlinger den kvelden.

– Vi vil saksøke UEFA for å bryte kontrakter i billettsalg og uaktsom omsorgsplikt i forhold til supportere som ble skadet fysisk og, eller fysisk, sier advokatene gjennom BBC.

Liverpool FC har samlet inn 8500 vitneutsagn fra supportere etter deres opplevelser den dagen for å legge det inn i en uavhengig vurdering av kvelden, på oppdrag fra UEFA.

TOMME TRIBUNER: Liverpool tapte 0-1 mot Real Madrid, men det var alt annet enn resultatet som endte i fokus etter finalen var unnagjort.

TOMME TRIBUNER: Liverpool tapte 0-1 mot Real Madrid, men det var alt annet enn resultatet som endte i fokus etter finalen var unnagjort.

Advokat Gerard Long er en av dem som jobber med Bingham's sitt søksmål. Han er en livslang Liverpool-supporter, og ble sjokkert over hva som skjedde i Paris den kvelden.

– Mine venner, familie og klienter som var tilstede den dagen har snakket om de skremmende scenene som omringet Stade de France før, og til og med etter kampen, sier Long til BBC.

– Beretningene om deres opplevelser tegner et bilde av en skremmende situasjon hvor folk virkelig fryktet for livet.

Ifølge BBC har UEFA blitt kontaktet for en kommentar, men at det har ikke kommet noe fra dem enda.