Salah ble toppscorer i gruppespillet

Deler toppscorertittelen med Kylian Mbappé.

Det har ikke blitt like mange scoringer som vi er vant med i Premier League denne sesongen, men totalt sett har det blitt bra med målpoeng for Mohamed Salah denne høsten. 

Egypteren endte faktisk opp som toppscorer i Champions League-gruppespillet med sju scoringer. Han deler toppscorertittelen med Kylian Mbappé, mens Erling Braut Haaland, Robert Lewandowski og Mehdi Taremi følger bak med fem scoringer hver. 

Salah scoret ett mål i hver av hjemmekampene, mens han leverte et rekord-hattrick som innbytter i bortekampen mot Rangers. Han scoret også mot Ajax i Amsterdam. 

Liverpools nummer elleve tar også med seg en målgivende pasning fra gruppespillet, men der må han se seg slått av Mbappé, som hadde tre. 

Best gjennom tidene

Salah har nå scoret 41 mål i Europa for Liverpool, og tangerer dermed Steven Gerrard på toppen av listen i klubbens historie. Han er allerede på god vei til å slå forrige sesong i Champions League. Da endte han på åtte scoringer, og vi må helt tilbake til 2017/18-sesongen for å finne forrige gang han scoret flere i Europas gjeveste turnering. 

Toppscoreren håper at laget kan ta med seg selvtillit etter tirsdagens seier. 

– Det var viktig med en seier med tanke på selvtilliten, og det gjør ekstra godt fordi vi spilte en god kamp både med og uten ball. Vi forsøkte å vinne den raskt tilbake. Vi gjør det ikke så bra i ligaen, men forhåpentligvis vil dette gi oss et løft. Vi må vinne flere kamper i ligaen, sa Salah til BT Sports da han ble tildelt bestemannsprisen etter kampen.

Mandag får vi vite om det blir Real Madrid, Bayern München, Porto eller Benfica som blir de rødes motstander i åttedelsfinalen. Men først ut er bortekampen mot Tottenham på søndag.