Vil ikke spille mer for Portugal U21

Liverpools Fabio Carvalho har gitt det portugisiske fotballforbundet beskjed om at det ikke er aktuelt for ham å spille flere kamper for Portugal U21.

Det portugisiske fotballforbundet melder at Fabio Carvalho har gitt dem beskjed om at han ikke ønsker å representere sitt fødeland i flere kamper på U21-nivå. 

Carvalho ble tatt med i troppen til Portugal U21 sine kommende kamper mot Tsjekkia og Japan, og det var i den forbindelse at Liverpool-spilleren ga beskjed om at han ikke ønsker å spille flere landskamper for Portugal på dette nivået.

«Fabio Carvalho har i SMS-meldinger informert det portugisiske fotballforbundet om at han ikke ønsker representere Portugal på U21-nivå mer. Spillerens avgjørelse ble kommunisert etter at uttaket til forberedelsene til kampene mot Tsjekkia og Japan ble gjort kjent», heter det i meldingen fra det portugisiske fotballforbundet.

Portugal U21 møter Tsjekkia kommende fredag, og spiller mot Japan tirsdag om en uke.

Carvalho har fortsatt muligheten til å velge landslagsfotball for England fremfor landslagsfotball for Portugal. Han representerte England på U16, U17 og U18-nivå, før han skiftet til Portugal i mars i år. Siden den gang har han spilt fire kamper for Portugal U21, og har bidratt med to mål og to målgivende pasninger i disse kampene. 

Kom ikke med i VM-troppen

Liverpool-spilleren ble tatt ut i Fernando Santos foreløpige VM-tropp da denne ble presentert i oktober, men han kom ikke med i den endelige VM-troppen til Portugal på 26 mann.

Det kan virke som det pågår en drakamp mellom England og Portugal om spilleren, så det vil bli interessant å se om Carvalho blir tatt ut til å representere England U21 i nær fremtid. Et landslag som klubbkameratene Curtis Jones, Harvey Elliott og Tyler Morten har fått kamper for det siste året.

Carvalho har spilt 16 kamper for Liverpool etter at han kom fra Fulham i sommer, og scoret vinnermålet på overtid i den dramatiske ligakampen mot Newcastle i august. Totalt har det blitt to mål på seks kamper fra start og ti innhopp fra benken for de røde. Begge målene ble gjort i Premier League-kamper. I Premier League har han fått fire kamper fra start og sju innhopp fra benken.