Transferguru er ikke i tvil om at Liverpool må ha flere midtbanespillere

Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, James Milner og Arthur Melo er alle på utgående kontrakter.

Transferguru Fabrizio Romano melder på Twitter at nye midtbanespillere vil være Liverpools prioritet på transfermarkedet neste år. Dette kommer ikke som noen stor overraskelse, med karer som Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og James Milner på utgående kontrakter til sommeren.

Romano forventer at Oxlade-Chamberlain forlater Liverpool som Bosman-spiller, da det ikke pågår noen samtaler om å forlenge den tidligere Arsenal-spillerens kontrakt slik ting står nå.

Bellingham blir dyr

Det er ingen hemmelighet at Liverpool har Borussia Dortmund-stjernen Jude Bellingham på ønskelisten i 2023, men det ligger an til en skikkelig drakamp om den unge engelske landslagsspilleren, som også Chelsea, Manchester City og Real Madrid sikler etter. Bellingham blir utvilsomt dyr både i innkjøp og drift.

– Jeg har sett det er blitt påstått at Real Madrid ikke er villige til å betale det Borussia Dortmund krever for Bellingham, men slik jeg forstår situasjonen har ikke Dortmund satt noen konkret prislapp på Bellingham ennå. Den vil bli bestemt etter nyttår. Real Madrid vil være med i kampen sammen med Liverpool, Manchester City og Chelsea. Det er for tidlig å starte forhandlinger med Borussia Dortmund nå. Dette vil skje i 2023, sier Romano i et intervju med Caught Offside.

– Jeg tror at så snart Qatar-VM er over, vi vil ha en samtale om hva han faktisk ønsker, sier Borussia Dortmunds daglige leder Hans-Joachim Watzke til tyske Bild.

Bellingham har tre år igjen av avtalen med tyskerne. Han er en spiller som landslagskollega Jordan Henderson er veldig begeistret for. Det samme er Steven Gerrrard og Adam Lallana.

– Jeg er veldig spent på å se Jude Bellingham. Jeg er en enormt stor fan av ham, og tror at han kommer til å bli en superstjerne for England de neste 10-15 årene, sa Gerrard nylig ifølge Liverpool Echo.

Adam Lallana er spaltist for The Times under VM, og den tidligere Liverpool-spilleren er Jordan Hendersons aller nærmeste venn. I spalten denne ukenskriver han om hvordan Henderson fortalte ham om Bellingham første gang.

– Da de hadde trent sammen med England, kan jeg huske at Jordan sa til meg: «Bare vent til du ser denne gutten». Glem ikke at Jordans landslagskarriere har overlappet med spillere som Phil Foden, Bukayo Saka, Jack Grealish, Marcus Rashford og mange flere. Det var en genuin entusiasme i stemmen hans, skriver Lallana.

– Reaksjonen hans var basert på Jude sin innstilling på trening, og hvor villig han var til å lytte. Jeg kan se for meg ham som en svamp rundt en som Henderson på treningsleir, skriver han videre.

Med tre på utgående kontrakt linkes Liverpool stadig til midtbanespillere

Liverpool sørget for å forlenge kontrakten til Curtis Jones til 2027 tidligere denne uken, vel vitende om at både Oxlade-Chamberlain, Keita og Milner kan signere prekontrakter med utenlandske klubber allerede i januar. Scouseren har vært Liverpool-spiller siden han kom til akademiet som U9-spiller, og debuterte for førstelaget i januar 2019. Han har 81 kamper, åtte mål og ni målgivende for førstelaget.

Goal-journalist Neil Jones meldte tidligere denne uken at både Juventus og Paris Saint-Germain kan komme til å gjøre forsøk på å sikre seg Keita på en gratisovergang til sommeren. Jones opplyste også at det har vært interesse for Keita fra tyske klubber, hvor han har en høy stjerne etter sine to suksessfulle år i RB Leipzig. 

Keita har spilt 117 kamper i en Liverpool-karriere som har vært sterkt preget av skader. Det har vært hamstringskader, lyskeskader, kneproblemer, sykdom og muskelskader. Seks minutter på banen på de siste seks månedene gir et godt bilde av situasjonen.

James Milner rundet 600 Premier League-kamper da Liverpool slo Southampton 3-1 forrige helg. Han fyller 37 år i januar, og det er lite trolig at Liverpool kommer til å gi ham enda en kontraktsforlengelse. I vår kom nyheten om en ettårsforlengelse bare noen uker før den forrige avtalen gikk ut, og det kan se ut til å bli en stund til vi får vite noe mer om hva som skal skje videre også denne gangen. 

Dersom både Keita, Oxlade-Chamberlain og Milner forsvinner til sommeren, vil Jürgen Klopp stå igjen med Fabinho, Thiago Alcantara, Jordan Henderson, Curtis Jones, Harvey Elliott og Fabio Carvalho som midtbanealternativene. Selv om han får Tyler Morton og Leighton Clarkson tilbake fra lån i henholdsvis Blackburn og Aberdeen, virker denne lagdelen uansett tynt besatt. Det er derfor ikke spesielt rart at Liverpool stadig linkes til Bellingham, og også andre midtbanespillere som Ruben Neves, Konrad Laimer og Youri Tielemans.