Bommet på en kjempesjanse, men den unge vingbacken høstet lovord etter sin aller første ligakamp

Den utlånte venstrebacken Owen Beck startet sin aller første ligakamp for Bolton Wanderers i går, og leverte utmerket spill.

Selv om Bolton lå under 1-0 for Fleetwood Town da Owen Beck ble byttet ut etter 80 minutter i sin aller første ligakamp, så snudde de kampen takket være sene scoringer at Becks Liverpool-kollega på motsatt vingback, Conor Bradley, og et vinnermål fem minutter på overtid satt inn av Dapo Afolayan.

Du kan se Bradleys scoring lenger nede i denne artikkelen.

Får skryt av manageren

Bolton-manager Ian Evatt synes at Beck spilte utmerket i sin første start for Bolton i League One, selv om waliseren burde ha sendt Bolton i føringen tidlig i første omgang, da hans avslutning gikk utenfor.

TØFFE TAK: Owen Beck får erfare knalltøff seniorfotball i League One.

TØFFE TAK: Owen Beck får erfare knalltøff seniorfotball i League One.

Manager Evatt mente at 20-åringen burde ha scoret i den situasjonen, men var fornøyd med den unge vingbackens spill. Snuoperasjonen førte Bolton opp på femteplass i League One. 

– Owen burde ha scoret tidlig i kampen, men utenom det synes jeg han spilte utmerket. Vi har noen veldig gode unge spillere i Owen, George Thomason, Aaron Morley og Conor Bradley. Disse unge karene tok ansvar og beholdt troen på at vi skulle snu kampen. Måten de dikterte kampen på var utmerket, sier Evatt til Manchester Evening News.

Beck kom til Liverpools akademi fra Stoke City, og slo gjennom på U18-laget i 2019/20-sesongen, da han også var en del av Liverpools UEFA Youth League-tropp.

Har to førstelagskamper for Liverpool

Den walisiske ungdomslandslagsspilleren signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i juni 2020, og forlenget denne avtalen i juli 2021, da han var med førstelaget på preseasontrening.

Den unge venstrebacken fikk sin førstelagsdebut da han fikk spille overtidsminuttene da Liverpool slo Preston 2-0 i ligacupen i oktober 2021. To måneder senere kom han inn i det 80. minutt da Liverpool danket ut Leicester på straffespark-konkurranse i ligacupens kvartfinale. Han var dermed på banen da Takumi Minamino satte inn utligningsmålet til 3-3 i kampens siste spilleminutt, men tok ingen av straffesparkene. Liverpool vant som kjent senere turneringen etter at de slo Chelsea i en dramatisk straffespark-konkurranse på Wembley.

I Bolton har han fått spille fem kamper, ifølge Transfermarkt. To i EFL Trophy, en i FA-cupen, og gårsdagens start mot Fleetwood var hans andre kamp i League One. I den første fikk han bare tolv minutter på banen mot slutten av en målløs forestilling mot Cambridge United for en uke siden. I går fikk han altså 80 minutter på banen, noe som er det meste han har spilt i noen av de fem kampene. 

Beck ble lånt ut til portugisiske Famalicao i juli, men fant seg ikke til rette i Portugal, og kontrakten ble derfor terminert den 31. august, og den unge venstrebacken ble da umiddelbart lånt ut til Bolton Wanderers for resten av sesongen.