Nunez var aktiv i målløs VM-debut

Darwin Nunez og Uruguay tar med seg et poeng videre i gruppespillet.

URUGUAY - SØR-KOREA 0-0 (0-0): Det ble som ventet en tett og jevn kamp da Uruguay og Sør-Korea møttes til den første kampen i gruppe H i årets VM. De er i en spennende gruppe sammen med Portugal og Ghana, og tok ingen store sjanser da det viktigste var å unngå tap i den første kampen. 

Darwin Nunez fikk tillit i angrepsrekken i sin VM-debut, og han startet ved siden av helten og tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez. Mens veteranen viste tegn på at han nå er blitt 35 år, var Nunez blant de mer synlige spillerne på banen. 

Blant annet fikk han vist frem sitt herlige rykk da han tok med seg ballen opp langs venstrekanten og var nære ved å finne en medspiller inne i boksen for en målgivende pasning. 

Han var også frempå med et skudd fra like utenfor sekstenmeteren, men fikk ikke nok skru på forsøke til å treffe målet. 

Da Suarez ble byttet ut for en annen veteran, Edinson Cavani, ble Nunez flyttet over til høyre i angrepet. Grepet førte ikke til noe vinnermål i en kamp som kunne endt begge veier, og der uavgjort nok blir sett på som et rettferdig resultat. Uruguay skal møte Portugal i sin neste kamp i gruppespillet.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.