Associated Press:Champions League-finalen flyttes bort fra Russland

Champions League-finalen kommer til å bli spilt et annet sted enn Gazprom Arena i St. Petersburg.

UEFA har varslet at de skal ha et ekstraordinært møte fredag formiddag, for å snakke om den kritiske situasjonen i Ukraina. 

Allerede nå melder Associated Press (AP) at UEFA har bestemt at Champions League-finalen kommer til å flyttes bort fra Gazprom Arena i St. Petersburg i slutten av mai. 

Flere supportergrupper og den britiske regjeringen har tatt til orde for at UEFA må flytte kampen bort fra Russland.

«På denne tragiske dagen er tankene våre med alle i Ukraina. Våre venner, kollegaer, medlemmer og deres kjære. Med tanke på situasjonen forventer vi en umiddelbar melding fra UEFA om flytting av Champions League-finalen» skrev Fans Supporters Europe.

Flere alternativer

Flytting av Champions League-finalen har allerede vært tema noen dager.

Det vil ikke være første gang en Champions League-finale flyttes på kort varsel. Det skjedde også i 2020, da Istanbul skulle arrangert finalen på Atatürk. Koronasituasjonen i landet gjorde det umulig, og finalen ble spilt på Estadio da Luz i Lisboa. I 2021 skulle finalen bli spilt på nettopp Gasprom Arena i St. Petersburg, men dette ble flyttet et år, og finalen dette året ble spilt på Estadio do Dragao i Porto. Dette skulle blitt året der en var tilbake til normalen og de tildelte stadionene, men ligger det nå til rette for å bli en endring på. Ifølge The Times kan UEFA vente til semifinalene er spilt, og så velge det stadion som passer best for begge finalistene, etter at de tidligere har vist at de kan flytte en slik enorm kamp på kort varsel.

The Times rapporterer at London, München, Istanbul, Lisboa og Madrid nå er byene som vurderes. En avgjørelse kan bli tatt allerede fredag.

For å arrangere en Champions League-finale må du ha fem stjerner i UEFAs rankingsystem over anlegg i Europa. For å kvalifisere til fem stjerner, må byen ha en flyplass som har kapasitet til å ta imot minst 80 ekstra charterfly på én dag, og det skal være en hotellkapasitet med minst 1000 senger på femstjerners hotell. De høye herrer i UEFA og deres sponsorer har noen store krav.

For å få finalen må det være plass til minst 60 000 tilskuere, men anlegg som tar 70 000 og flere er foretrukket.