Dette skriver avisene:«Stemningen på Anfield steg for hvert mål – nå kan Manchester City kjenne pusten til Liverpool»

Liverpool sablet ned Leeds og kuttet Manchester Citys ledelse på toppen av tabellen til tre poeng. Dette skriver avisene etter maktdemonstrasjonen på Anfield onsdag kveld.

To mål fra Salah, to fra Mané, og to mål fra midtstopperplass. Liverpool ga seg ikke før det sto 6-0 på resultattavla, og Klopp feiret med seks knyttnever mot the Kop. Og så kunne han ikke dy seg, og slang på et syvende.

Dette skriver de engelske avisene.

«Liverpool nyter jakten»

«Nå kan Manchester City lukte ånden til Liverpool», skriver Chris Bascombe i The Telegraph. «En luke som var på 14 poeng i januar har blitt redusert til bare tre etter at Liverpool utklasset Liverpool og ytterligere forsterket det som inntil nylig virket som et høyst usannsynlig tittelrace.»

«Du kunne merke at stemningen endret seg inne på Anfield for hvert mål som gikk inn mot en veldig imøtekommende motstander, og det minnet om ukene i 2020 rett før lockdown avbrøt festene. I kampprogrammet skrev Jürgen Klopp at det var fans og media som kan la seg rive med av prat om et tittelrace, ikke trenere eller spillere. Men det kunne ikke ha vært en mer ekstrem kontrast mellom ord og handlinger.»

«Liverpool viste hvor mye de nyter jakten, og Klopps vanlige tre knyttnever mot the Kop ble utvidet til syv, mest sannsynlig et bevisst grep for å mobilisere Anfield til tittelinnkjøringen.»

«Kampen var over ved pause. Mohamed Salahs to straffer la grunnlaget for Liverpools perfekte oppvarming til Wembley», fortsetter Bascombe, som mener at hvert Liverpool-angrep så ut til å ende i mål.

UVANLIG MÅLSCORER: Joel Matip scoret kampens andre mål, til stor glede for Liverpool-supportere på Anfield og resten av verden. Matip ble den 17. målscoreren denne sesongen.

UVANLIG MÅLSCORER: Joel Matip scoret kampens andre mål, til stor glede for Liverpool-supportere på Anfield og resten av verden. Matip ble den 17. målscoreren denne sesongen.

«Se på Joel Matip. I hans siste 100 kamper har Matip hermet etter Alan Hansen, og tatt besittelse ved midtsirkelen og glidd gjennom midtbanen. Vanligvis slutter likheten med Hansen der, når en nølende Matip ser at pasningsalternativene blir vanskeligere. Men ikke i går kveld. Matip ble oppmuntret til å fortsette av en sjenerøst Leeds-forsvar, og plukket ut Salah på høyrekanten og galopperte inn i straffefeltet for en returpasning. Salah fant ham umerket, Matip avsluttet, og the Kop ropte Matips navn på samme måte som de en gang hyllet Robbie Fowler. Matip ble Liverpools 17. målscorer denne sesongen, og utlignet klubbrekorden.»

«Mané scoret to mål i andre omgang etter å ha mottatt innbytter Jordan Hendersons innlegg – nok en perfekt assist fra kapteinen – og banket inn returen etter at Divock Origis forsøk ble blokkert av Meslier. Virgil van Dijk headet det sjette i mål på overtid.»

«Selv med en så komfortabel seier var det en generell følelse av at Liverpool roet ned tempoet før målstreken med håndbrekket på.»

«Brølet kunne høres i Manchester»

«Lyden som kom fra innsiden av Anfield, et dypt, gutturalt brøk orkestrert av Jürgen Klopps knyttnever, kunne sannsynligvis høres i Manchester», skriver Paul Joyce i The Times. «Likevel er det synet av Liverpool som nærmer seg Pep Guardiolas Premier League-ledere som burde skape bekymring for de blå. Avstanden er nede i tre poeng, og plutselig er det alt å spille for.»

EKSTRA NEVER: Klopp sine vanlige tre knyttnever ble utvidet til syv.

EKSTRA NEVER: Klopp sine vanlige tre knyttnever ble utvidet til syv.

«Dette var den perfekte kvelden for et nådeløst Liverpool. Tittelhåpet ble forsterket, det samme ble målforskjellen.»

«Liverpool vant med seks mål men kunne – og burde – ha vunnet med mer. Noen av vertenes pasninger og bevegelser var glitrende, og de besøkende ble stående igjen forvirret og forundret.»

«Det som vil ha gledet Klopp mest var fokuset spillerne hans viste på å følge hans mantra om at den neste kampen alltid er den viktigste. Nå kan de vende oppmerksomheten mot søndagens finale, men Liverpools holdning var upåklagelig onsdag kveld, der de sørget for at de vant de individuelle duellene over hele banen.»

«En intensjonserklæring»

«Liverpool gjorde hengekampen til en intensjonserklæring for tittelkampen og en ideell oppladning til Carabao Cup-finalen mot Chelsea på søndag», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Liverpools sult var tydelig fra starten av da Fabinho og den tilbakekalte Curtis Jones hoppet inn i taklinger og Luis Diaz feide nedover venstresiden. Like synlig var Leeds sin defensive sårbarhet.»

«Vertene startet scoringen fra straffemerket etter at gjestene sov på Jones sitt raske frispark til Fabinho. Andy Robertson fikk ballen på venstre side og sendte et innlegg som traff Dallas sin utstrakte arm. Dommer Michael Oliver nølte ikke med å gi Liverpool straffesparket, og Salah sendte Meslier feil vei.»

TO MÅL: Salah scoret to ganger fra straffemerket i første omgang.

TO MÅL: Salah scoret to ganger fra straffemerket i første omgang.

«Leeds trodde de hadde utlignet fra et fantastisk trekk som gikk gjennom hele laget fra Dallas, Klick, James og Rodrigo før Jack Harrisson sentrert til Raphinha som satt ballen i mål. Men feiringen ble kortvarig da målet ble annullert for offside på Raphinha, og kort tid senere ble kvelden deres enda verre. Ikke at Anfield eller Matip var enige. Liverpools midtstopper stormet frem, som han var invitert til å gjøre hele kvelden, før han fant Salah og løp inn i området. Salah sendte ballen tilbake med en utsøkt pasning mellom bena på Junior Firpo og Matip scoret et flott første mål for sesongen.»

«Liverpool fikk sitt andre straffespark da Ayling ble dømt for å klippe ned Mané på vei mot mål. Leeds-kapteinen hadde et rimelig godt argument om at Mané heller tok ham på veien forbi, men da VAR bekreftet at kontakten fant sted innenfor sekstenmeteren, ble Olivers avgjørelse stående. Salah gikk samme vei med straffen og Meslier gikk riktig vei, men kom ikke i nærheten av egypterens forsøk som fløy over ham og i mål.»

STRAFFE: Ayling felte Mané, og Liverpool fikk sitt andre straffespark for kvelden.

STRAFFE: Ayling felte Mané, og Liverpool fikk sitt andre straffespark for kvelden.

«Det fjerde målet kom med stil. Salah fant Jordan Henderson med nok en suveren pasning, og innbytterens innlegg fant Mané som avsluttet kontant. Mané fikk sitt andre mål da Meslier reddet Divock Origis forsøk, og ballen fant spissen foran mål. Van Dijk fullførte med en heading fra Robertsons hjørnespark og Liverpool, en gang helt ute av syne, ruver stort i Citys bakspeil.»

«En ensidig historie»

«Det var ingen tegn til angst eller økt press fra de som representerte hjemmelaget på banen i en kamp som fikk mye større betydning etter at Harry Kanes ruvende heading i det 95. minutt på Etihad ga nytt liv til tittelkampen», skriver Melissa Reddy i The Independent. «I stedet var det en rasende voldsomhet som rev i stykker Marcelo Bielsas lag og forårsaket økt ubehag for City, understreket av statistikken etter første omgang alene: tre Liverpool-mål, åtte skudd på mål mot ingen.»

«Før nedsablingen begynte, kunne Leeds ha tatt ledelsen. Alisson klønet da han så etter pasningsmuligheter, og da han skulle til å sparke ballen, dukket Daniel James opp, men målvakten kom seg på bena igjen og Matip var på plass for å redde situasjonen. Derfra og ut var historien ganske ensidig.»

6-0: Virgil van Dijk scoret Liverpools sjette mål for dagen på overtid.

6-0: Virgil van Dijk scoret Liverpools sjette mål for dagen på overtid.

«Illevarslende»

«Diskusjoner om innvirkningen på tittelkampen vil snart følge, men det eneste stedet å begynne historier om denne kaotiske kvelden er i det 14. minutt», skriver Dominic King i Daily Mail. «Fram til da hadde Leeds vært livlige og stilt spørsmål til Liverpool, så mye så at Jürgen Klopps armer flakset rasende på sidelinjen og stemmen hans fikk kjørt seg. Konvensjon gjelder ikke i kamper som involverer Marcelo Bielsa, og hans tyske motpart var merkbart irritert.»

«Så stakk Stewart Dallas ut armen, upresset, for å stoppe et innlegg fra Andy Robertson. Man kan kalle det uforklarlig, men det er ikke i nærheten dekkende nok. Det er derfor best å måle det i reaksjonen til Bielsa, som snurret på hælene sine og mumlet noe med så mye raseri at man fryktet han skulle ta fyr.»

«Hver gang Liverpool gikk fremover var det metervis med rom å utnytte, og spesielt Salah kunne ikke tro hvor mye rom han fikk for å utfordre Junior Firpo.»

«Etter at Matip scoret, visste man at Liverpool ville vinne sin niende kamp på rad, men de har nå redusert Citys ledelse til tre poeng. Den 15. januar, da de riktignok hadde to kamper til gode, ledet Pep Guardiolas lag med 14 poeng.»

«Enda viktigere, Liverpool har nå en overlegen målforskjell takket være Salahs andre straffe i det 35. minutt – et mål som tok han ett steg nærmere Golden Boot.»

«Det vil komme større utfordringer fremover, men måten Liverpool gikk frem på var illevarslenede. De er et lag på vei et sted, og Klopp vet det. Det samme kan man si for Bielsa og Leeds, men reiseretningen er en helt annen.»