I midten av januar var Liverpool 14 poeng bak. Nå har de alt i egne hender

Manchester City har kun snublet to ganger, men nå har de fått Liverpool helt opp i ryggen.

Vi er nok mange som både sa og tenkte at kampen om ligagullet var over etter at Liverpool spilte 2-2 borte mot Chelsea 2. nyttårsdag.

De røde hadde ledet 2-0, men slapp inn to mål før pause, og avga med det poeng i sin andre kamp på rad, etter å ha tapt 1-0 borte mot Leicester i romjula. Det var en kamp der Mohamed Salah hadde misset et straffespark, og en følte at ting rett og slett ikke ville seg.

Samtidig gjorde Manchester City det samme som de hadde gjort i 2020/21-sesongen: vinne alle kampene sine og sette sammen en seiersrekke på et tidspunkt da ingen andre klarte det.

Manchester City vant alle ligakampene sine fra 6. november da de slo Manchester United 1-0 på Old Trafford, til 15. januar da de slo sin da nærmeste utfordrer Chelsea 1-0 på Etihad Stadium 15. januar. 12 strake seire i Premier League.

TABELLEN: Slik var toppen av Premier League-tabellen 15. januar.

TABELLEN: Slik var toppen av Premier League-tabellen 15. januar.

Fra 14 til tre

Lørdag 15. januar er altså datoen da de røde var 14 poeng bak City. Det skal selvsagt tas med at Liverpool på dette tidspunktet hadde to hengekamper.

Det var den utsatte kampen mot Leeds United fra Boxing Day som ble spilt onsdag denne uken, og en hjemmekamp mot Brentford som skulle spilles søndag 16. januar. Men som Jürgen Klopp sa på mandag:

– Det er så mange ting som kan skje i fotball. Jeg kan ikke telle poeng i vår fordel før vi har spilt kampen. Slik er jeg ikke satt sammen, sa Klopp på pressekonferansen før Leeds-kampen.

Liverpool startet sin egen seiersrekke med seieren mot Brentford. Det var den første av nå seks strake seire i Premier League. Rekken totalt er nå på ni kamper. 18 poeng av 18 mulige i ligaen har kommet samtidig som Manchester City har spilt 1-1 borte mot Southampton og tapt 3-2 hjemme mot Tottenham.

Nå er forspranget spist opp, og Liverpool er tre poeng bak Pep Guardiolas lag. En kan skjønne at City-manageren omtalte de røde som «a pain in the ass» i forrige uke.

Det kan argumenteres for at onsdagens kamp mot Leeds var de rødes viktigste kamp denne uken. Seieren mot Leeds gjorde også at de røde nå har fire plussmål mer enn City, og det er detaljer som kan bli avgjørende når vi kommer til 22. mai og siste ligarunde.

Det gjenstår kun 12 kamper av årets sesong – og Liverpool er for alvor med i kampen om denne ligatittelen. Vi er i slutten av februar, og de røde henger med i alle fire turneringene!