Scoret ligamål nummer 70 i gårLiverpool-spillerne dominerer på topplistene

Liverpool har scoret flere mål enn Wolverhampton, Tottenham og Norwich til sammen denne sesongen.

Det ble etterhvert en skikkelig festkveld mot Leeds på Anfield. De røde ga seg ikke før det sto 6-0, og avsluttet med et hodestøt fra Virgil van Dijk på corner. De røde er det beste laget i Europa på hjørnespark denne sesongen.

Det var en ekstremt viktig kamp, som gjorde at Jürgen Klopp sitt lag klatret helt opp i ryggen på Manchester City, og er nå kun tre poeng bak med like mange kamper spilt. Siden de to rivalene skal møtes på Etihad Stadium 10. april, har Klopp og co nå skjebnen i egne hender denne sesongen.

Og når det er så tett, kan også målforskjell bli helt avgjørende på toppen av tabellen. Liverpool var allerede mestscorende i Premier League før kampen mot Leeds, men har nå best målforskjell med fire plussmål mer enn Pep Guardiolas lag med like mange kamper spilt.

70 scoringer på 26 kamper er vanvittige tall. Nick Harris på Twitter påpeker at det er like mange mål som Wolverhampton på 7. plass, Tottenham på 8. plass og Norwich på 20. plass har scoret til sammen!

Topper alle listene

Når vi ser på de indviduelle listene er det også helt vanvittige tall.

Mohamed Salah scoret ytterligere to mål, og er nå oppe i 19 scoringer denne sesongen. Med 12 kamper igjen har han absolutt mulighet til å ta igjen sin egen Premier League-rekord på 32 scoringer i 2017/18-sesongen.

I tillegg scoret Sadio Mané to ganger, og det gjør at han nå er oppe i 11 ligamål denne sesongen. Det er ett ligamål mindre enn Diogo Jota.

Det betyr at de er tre Liverpool-spillere på toppen av listen over toppscorere i Premier League!

TOPPSCORERLISTEN: Slik ser toppscorerlisten ut i Premier League akkurat nå.

TOPPSCORERLISTEN: Slik ser toppscorerlisten ut i Premier League akkurat nå.

Raheem Sterling er nummer fire med 10 scoringer denne sesongen. Så følger sju spillere med ni mål: Bruno Fernandes (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Raphinha (Leeds United), Emile Smith Rowe (Arsenal), Jamie Vardy (Leicester), Emmanuel Dennis (Watford) og Son Hueng-Min (Tottenham).

Og det stopper ikke der.

Liverpool har også de tre spillerne i Premier League med flest målgivende. Torsdag plusset både Mohamed Salah og Andy Robertson på sin statistikk med én assist hver.

Det gjør at Liverpool også her har nummer én, to og tre. Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah har begge ti målgivende, mens Andy Robertson har ni.

FLEST MÅLGIVENDE: Tre Liverpool-spillere topper også denne listen.

FLEST MÅLGIVENDE: Tre Liverpool-spillere topper også denne listen.

Nummer fire på listen er Jarrod Bowen (West Ham) og Paul Pogba (Manchester United) som begge har åtte, før Gabriel Jesus (Manchester City) som har sju.