Bekreftet: Leeds United har funnet Bielsas erstatter

Jesse Marsch er Leeds Uniteds nye hovedtrener, bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Søndag kveld ble det bekreftet at Leeds United sparket manager Marcelo Bielsa, som fikk legendestatus etter å ha ledet klubben tilbake til Premier League. 

Nå har Leeds United funnet sin erstatter, bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Amerikaner fra Red Bull-systemet tar over

Jesse Marsch er mannen som får i oppgave å få Leeds-skuta på rett kjøl igjen, etter at de gikk på store tap mot Liverpool og Tottenham den siste uka. 

Den amerikanske 48-åringen har ledet RB Salzburg og RB Leipzig tidligere, og skal nå prøve seg i Premier League de neste tre årene.  

Det var i RB Salzburg Jesse Marsch virkelig begynte å markere seg, da han vant den østerrikske dobbelen to år på rad med spillere som Takumi Minamino og Erling Braut Haaland på laget. 

Oksene markerte seg også i Champions League mot Liverpool, da de kom tilbake fra 0-3 til 3-3, før Mo Salah senket dem. Da leverte Marsch en mye omtalt peptalk i pausen. 

Det naturlige steget etter suksessen i Østerrike var å ta over tyske RB Leipzig før denne sesongen, men der gikk det ikke like bra. 

I første halvdel av sesongen vant laget syv av tjue kamper, og ble tidlig hektet av i kampen om tittelen. 

Signerer han Minamino om Leeds blir i ligaen?

Rangnick-disippelen skal forsøke å redde et Leeds-lag som har vært i fritt fall de siste ukene, og som ikke har vunnet siden midten av januar. 

Dersom han klarer det er det sannsynlig at Yorkshire-laget gjør et nytt fremstøt på Liverpools Minamino. De forsøkte å signere japaneren allerede i januarvinduet, og de hadde nok Jesse Marsch på blokka da også. 

MARSCH OG MINAMINO: Leeds nye trener og Liverpool-spilleren har fortid sammen.

MARSCH OG MINAMINO: Leeds nye trener og Liverpool-spilleren har fortid sammen.

Klopps menn har unnagjort sine oppgjør mot Leeds United, men det er lov å håpe på at Marsch får skuta på rett kjøl igjen, og at de eksempelvis kan skape vanskeligheter for Manchester City 30. april.