Bekreftet: Russland og russiske lag utestenges av FIFA og UEFA

Nyhetene kommer etter Russlands invasjon av Ukraina.

Mandag bekrefter både UEFA og FIFA at de utestenger russiske lag og Russland fra sine konkurranser. 

Det betyr at Spartak Moskva mister sin plass i europaligaen, samtidig som Russland ikke får delta i verdensmesterskapet i Qatar. 

Nyheten kommer etter at flere landslag offentliggjorde at de ikke kommer til å spille mot Russland eller lag som representerer Russland. 

UEFA har også avsluttet sin sponsoravtale med Gazprom. 

Klopp uttalte seg

Liverpool og Chelsea viste sin støtte til Ukraina før avspark søndag kveld, og Liverpools manager Jurgen Klopp fikk spørsmål om situasjonen etter kampen. 

– Det går utover hva jeg forstår, for å være ærlig. Jeg er 54, snart 55, og jeg skjønner ikke hvordan en person kan sette hele verden i en sånn situasjon, og spesielt folket i Ukraina. Jeg kjenner så mange ukrainere, russere også, sa Jürgen Klopp.

– Dette handler åpenbart ikke om folket - dette er krigen til én veldig ond mann. 

– Vi må vise solidaritet, på ekte. Men som alltid i mørke stunder, trenger du øyeblikk og stunder hvor du kan tenke på noe annet. Jeg er glad for at vi kunne levere det i kveld (søndag). 

– Vi må vise solidaritet og det ser det ut som vi gjør. Det ser ikke ut som om vi kan stoppe Putin, men vi kan lage flere problemer for ham enn han hadde forventet. Kanskje hjelper det ukrainerne. 

Les mer om markeringene og uttalelsene rundt ligacupfinalen her.