Bielsa er ferdig i Leeds

Leeds United bekrefter at Marcelo Bielsa er ferdig i klubben.

Det har vært en tøff uke for Leeds United. Først tapte de 4-2 mot erkerival Manchester United forrige helg. Så reiste de til Anfield og tapte hele 6-0 i midtuken, før de ble slått 4-0 på hjemmebane da Tottenham kom på besøk på lørdag.

Umiddelbart etter kampen kom det meldinger om at Marcelo Bielsas jobb var i fare. Nå har Leeds bekreftet at den argentinske trenerlegenden har mistet jobben og forlatt klubben.

Argentineren kom til Leeds sommeren 2018, og var nær ved å ta klubben til opprykk allerede på første forsøk. På andre forsøk lykkes han med det så mange hadde forsøkt på før ham, og tok Leeds tilbake til Premier League for første gang på 16 år.

Leeds kom på en imponerende niendeplass forrige sesong. Denne sesongen har de fått det langt tøffere, mye på grunn av en ekstrem skadesituasjon. Nå tar Leeds-ledelsen grep for å redde plassen.

– Dette har vært den tøffeste avgjørelsen jeg har måttet ta i min tid i Leeds United, med tanke på all suksessen Marcelo har hatt i klubben. Med Marcelo som hovedtrener har vi hatt tre utrolige sesonger, og de gode tidene kom tilbake til Elland Road, sier styreformann Andrea Radrizzani i en pressemelding

Ansetter ny manager på mandag

I pressemeldingen opplyser Leeds om at de kommer til å ansette en ny hovedtrener på mandag.

Det er en dårlig skjult hemmelighet hvem det kommer til å bli. Det blir den 48 år gamle amerikaneren Jesse Marsch.

Han ledet RB Salzburg mellom 2019 og 2021, og spilte der to kamper mot Liverpool med blant annet Takumi Minamino og Erling Braut Haaland på laget.

I sommer erstattet han Julian Nagelsmann som hovedtrener i RB Leipzig, men etter en skuffende start på sesongen med åtte seire, fire uavgjorte og ni tap fikk han sparken i desember.

Det har ligget i kortene at Marsch ville komme inn til sommeren, men nå ser det ut til å skje allerede nå.