Ble passert av byrivalen på tabellen helgen før møtet med Liverpool

Inter hadde ingen god generalprøve foran Liverpool-kampen.

Inter ledet Serie A før helgen. Det gjør de ikke lenger. Nå er de nemlig blitt passert av byrival AC Milan i toppen av Serie A-tabellen. Et lag som Liverpool vant begge kampene mot i gruppespillet i årets Champions League.

Inter klarte bare 1-1 mot Napoli på Stadio Diego Armando Maradona i helgen. Luciano Spallettis lag tok ledelsen allerede etter sju minutter, da Lorenzo Insigne satte et straffespark i mål, men tidligere Manchester City-spiss Edin Dzeko berget det ene poenget for Inter, da han utlignet like før pause.

Resultatet i Napoli åpnet døren på gløtt for AC Milan, som benyttet sjansen til å passere sin byrival på tabellen søndag, da de slo Sampdoria 1-0 på San Siro, takket være en scoring av Rafael Leao etter åtte minutter.

Det betyr at både Inter og Liverpool ligger på andreplass på tabellen i hjemlandet når lagene møtes i åttendedelsfinalen i Milano onsdag kveld.

Begge lagene har vunnet 16, spilt uavgjort i 6 og tapt 2 av sine 24 ligakamper, og står dermed med 54 poeng i sine respektive ligaer.

Har vist svakhetstegn

Inters formkurve peker imidlertid litt i feil retning, da de bare har vunnet en av sine fire siste kamper. Det er blitt to uavgjorte og ett tap på disse. Tapet kom for byrival AC Milan forrige helg.

Simone Inzaghis mannskap får en ekstra dag med hvile sammenlignet med Jürgen Klopps mannskap, da de spilte lørdag.

Inter håper at midtstopper Alessandro Bastoni, som måtte stå over kampen mot Napoli, blir skadefri i tide til å møte Liverpool. Bastoni gjennomførte en spesialsydd treningsøkt på søndag, noe som har gitt italienerne forhåpninger om at 22-åringen rekker kampen mot de røde.

Bastoni spilte alle kampene i gruppespillet for Inter, hvor Serie A-klubben holdt buret rent i tre av seks kamper.

Inters lag mot Napoli: Handanovic, Skriniar, De Vrij, Dimarco (D'Ambrosio 90), Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu (Vidal 83), Perisic, Martinez (Sanchez 83), Dzeko