Flere tidligere Liverpool-spillere har en fortid hos Inter

Faktisk har hele sju tidligere Liverpool-spillere også spilt for Inter i løpet av sin karriere.

Paul Ince, Robbie Keane, Daniele Padelli, Mario Balotelli, Victor Moses, Philippe Coutinho og Xherdan Shaqiri har det til felles at de har spilt for både Liverpool og tirsdagens Champions League-mostander, Inter.

Ince var den første

Paul Ince var den første til å spille for begge klubbene, da han kom til Liverpool fra Inter i 1997. Ince er også blant de svært få spillerne som har spilt for både Liverpool og Manchester United. Han spilte over 200 kamper for United før han forlot Old Trafford til fordel for Inter i 1995.

I Inter hjalp han Milano-klubben til UEFA-cupfinalen i 1997, som de tapte på straffespark-konkurranse for Schalke. Etter to sesonger i Italia takket han midtbanespilleren til en ny kontrakt og returnerte til England. 

Overgangen til Liverpool var kontroversiell. Ince tilbrakte to sesonger på Anfield, og vant ikke noe med klubben. Ferden gikk videre til Middlesbrough i 1999.

Totalt spilte Ince 81 kamper for Liverpool, og gjorde 17 mål. 

Den ene floppen etter den andre

Den store overgangshistorien i 2000 var da tenåringen Robbie Keane signerte for Inter fra Coventry, etter en imponerende debutsesong i Premier League. Overgangen kostet italienerne rundt 13 millioner pund. Inter-karrieren varte bare i seks måneder, da et managerskifte førte til at iren ble overflødig. Keane ble sendt ut i kulden av den nye manageren, Marco Tardelli, og ble lånt ut til Leeds i januar. Han signerte permanent for Yorkshire-klubben påfølgende sommer. Ett år senere gikk ferden videre til Tottenham, hvor han ble helt frem til 2008, da han signerte for Liverpool.

Oppholdet på Anfield ble ingen suksess, og varte bare en halv sesong. Keane spilte bare 28 kamper for Liverpool og noterte seg for sju mål, før han returnerte til Spurs på januarvinduets siste dag for betydelig mindre enn Liverpool hadde kjøpt ham for seks måneder tidligere. Han var etter det innom klubber som Celtic, West Ham og Aston Villa, før han avsluttet karrieren i LA Galaxy.

Daniele Padelli var en keeper som kom til Liverpool på lån fra Sampdoria i andre halvdel av 2006/07-sesongen. Han spilte kun den siste kampen for Liverpool den sesongen, mot Charlton. I den kampen slapp han inn to mål, og leverte en svak opptreden, som førte til at Rafael Benitez forkastet sine opprinnelige planer om å gjøre overgangen permanent. Kampen mot Charlton endte forøvrig 2-2. 

Etter en rekke mislykkede låneopphold slo han rot i Torino, hvor han spilte over 100 kamper, før han ble tredjekeeper i Inter i 2017. Han var en del av Inter-troppen som vant Serie A forrige sesong, men forlot klubben til fordel for Udinese i sommer.

Mario Balotelli var stortalentet som slo gjennom i Inter, og verden lå for hans føtter. Manglende disiplin førte imidlertid til at han kom på kant med manager Jose Mourinho, og Balotelli ble solgt til Manchester City i 2010. Urokråka returnerte til Milano, for å spille for Inters byrival, AC Milan, etter at han kom på kant med manageren også i City. 

I  2014 signerte han for Liverpool, men på Anfield ble han en flopp. Han scoret ett mål i ligaen, et sent vinnermål mot Tottenham, i en svak sesong på Merseyside. Totalt gjorde han fire mål på 28 kamper. Han ble lånt tilbake til AC Milan påfølgende sesong, før han ble solgt permanent til Nice i 2016. 

I 2013/14-sesongen var Victor Moses utlånt til Liverpool fra Chelsea. Den gangen var han ving, men gjorde bare to mål på 22 kamper for Anfield-klubben. Han returnerte til Chelsea påfølgende sesong, og ble deretter lånt ut til Stoke. 

Så dukket Antonio Conte opp i Chelsea, og omskolerte Moses til vingback. Han spilte over 30 ligakamper den sesongen, og hjalp sitt lag til Premier League-tittelen. 

Moses havnet imidlertid ute i kulden da Maurizio Sarri kom til London-klubben. Etter et opphold hos Fenerbache i Tyrkia havnet han i Inter, under Conte, i 2019/20. Etter det gikk ferden videre til Spartak Moskva.

Lykkes ikke i Milano, men ble en braksuksess i Liverpool

Philippe Coutinho må sies å være den spilleren med Inter-connection som har lykkes best i Liverpool. Brasilianeren kom til Inter som ung spiller i 2008, og ble lånt rett tilbake til brasilianske Vasco da Gama i to sesonger. De to første årene slet han med å spille seg inn på laget i Inter, og ble lånt ut til Espanyol i 2012. Der imponerte brasilianeren, men slet nok en gang med å spille seg inn på Inter-laget da han returnerte fra det låneoppholdet.

Liverpool hentet Coutinho i 2013, og han blomstret umiddelbart. Totalt gjorde han 54 mål på 201 kamper for de røde, fordelt på seks sesonger, før han falt for fristelsen til å signere for Barcelona i 2017. Oppholdet på Camp Nou ble en fiasko, men da han ble lånt ut til Bayern München i 2019/20 vant han tre trofeer med en tyske storklubben, og han scoret sågar to ganger da Bayern slo Inter 8-2 i Champions League. Nå spiller som kjent Coutinho for Steven Gerrards Aston Villa.

Xherdan Shaqiris tid i Inter var ikke hans beste periode i karrieren, for å si det mildt. Han kom til Serie A-klubben fra Bayern München i 2015, i søken etter mer spilletid. Lyder det kjent?

I Inter fikk han imidlertid bare 20 kamper, og han signerte for Stoke påfølgende sommer. Der bla han til Midlands-klubben rykket ned fra Premier League i 2018. Da ble den sveitsiske landslagsspilleren hentet til Liverpool, hvor han var med på å vinne Champions League og Premier League før han ble solgt til Lyon sist sommer. Oppholdet i Frankrike ble kortvarig, og nylig signerte Shaqiri for Chicago Fire i USA. For Liverpool spilte sveitseren 63 kamper og gjorde åtte mål.