– Bunnen ble nådd for meg personlig da jeg ble skadet, og vi tapte Merseyside-derbyet

Jordan Henderson fryder seg over klar fremgang for Liverpool det siste året.

I programmet til dagens kamp mot Norwich tar Jordan Henderson et tilbakeblikk på det siste året. 

– Jeg har aldri vært en person som har sett meg mye tilbake, for i fotball handler i realiteten alt om neste kamp. Men noen ganger kan det være nyttig å se hvor langt du er kommet, og vi er på et helt annet sted nå enn for ett år siden, skriver Liverpool-kapteinen i sin faste spalte i kampprogrammet.

De første par månedene i 2021 var svært tøffe for Liverpool, og resultatene deretter.

– Skader på nøkkelpersonell førte til at vi kastet bort poeng på en måte vi aldri hadde sett før, og selv på Anfield klarte vi ikke å bite fra oss slik vi hadde gjort tidligere, slår Hendo fast.

Midtbanespilleren nevner også at det ikke var fans på tribunene på den tiden. En faktor han mener ikke skal undervurderes, med den fordelen et fullsatt Anfield gir de røde. 

– Som kaptein kan jeg ikke skjule det faktum at det var en av de tøffeste periodene jeg har hatt i Liverpool, og jeg vet det samme gjelder alle de andre spillerne.

Ble skadet og tapte lokaloppgjøret

– Personlig ble bunnen nådd da jeg selv ble skadet, og vi tapte Merseyside-derbyet på Anfield. Det var ikke mange som trodde vi skulle komme inn blant topp fire da.

– Det som har skjedd det året som har gått siden dette er noe alle i klubben skal ha honnør for. Nå er vi i åttendedelsfinalen i Champions League, ligger brukbart an i Premier League, og er fortsatt med i begge de nasjonale cupene. Det sier alt om hva som har skjedd siden den gang.

– Fotballen har lært meg en ting, og det er at du aldri skal ta fremgang for gitt. Jeg vil ikke gå så langt som å hevde at vi ikke har oppnådd noe som helst - resultatene forteller noe annet - men vi ønsker å utnytte de stegene vi har tatt, og vi har ikke råd til å ta foten av gasspedalen nå. Hver eneste dag er en sjanse til å forbedre seg.

– Det ligger i naturen til denne klubben å forbedre seg hele tiden. Dersom du vinner et trofé, er målet å vinne ett til. Dersom du har en god kamp, er utfordringen å spille like godt i neste kamp, og den etter det igjen.

– Så fort du har vist hva du er kapabel til, finnes det ingen unnskyldning for ikke å opprettholde det nivået. Det er beskjeden til oss alle ut sesongen, avslutter Hendo.