Champions League-finalen flyttes til Paris

Champions League-finalen flyttes fra St. Petersburg til Paris.

En rekke medier, blant dem The Times, skriver fredag formiddag at UEFA har besluttet å flytte årets Champions League-finale fra Gazprom Arena i St. Petersburg til Stade de France i Paris. Det skjer som følge av Russlands invasjon av Ukraina. 

UEFA har bekreftet opplysningene. Beslutningen skal ha blitt tatt på et møte i det europeiske fotballforbundet tidligere i dag. 

Der har de også besluttet at ingen kamper i europeiske turneringer skal bli spilt i verken Russland eller Ukraina så lenge krigen pågår. Det er ingen ukrainske lag igjen i de europeiske klubbturneringene, men Spartak Moskva er i åttedelsfinalen i Europa League og blir nødt til å spille hjemmekampen på nøytral grunn. Både Russland og Ukraina skal spille playoff i VM-kvalifiseringen. Russland har i utgangspunktet hjemmekamp mot Polen, men det polske fotballforbunet har gitt beskjed om at det er uaktuelt for dem å spille kampen på russisk grunn. Ukraina skal møte Andy Robertsons Skottland borte i semifinalen. 

UEFA skal ha vurdert byer som London, München og Istanbul som kandidater til å være vertskap for årets finale i Champions League, men falt ned på Paris. Dette kan være en form for belønning for at PSG ikke var med på The Super League-prosjektet i fjor.

Champions League-finalen spilles lørdag 28. mai. Stade de France er Frankrikes landslagsarena og har en kapasitet på drøyt 80.000 tilskuere.