Sterkt regnskapsår til tross for at 95 prosent av inntektene på kampdag forsvant

Liverpool kom seg helskinnet gjennom et år uten tilskuere på tribunen.

Liverpool FC har fredag kommet med detaljer rundt regnskapsåret 31. mai 2020 til 31. mai 2021, et år som vil huskes som helt spesielt. Ikke bare fordi det var da klubben endelig kunne løfte sitt ligagull nummer 19, men også fordi det måtte gjøres uten tilskuere til stede. 

Inntekter på kampdag falt med 95 prosent, fra 70 millioner pund til 3 millioner pund, sammenliknet med foregående regnskapsår.

Likevel klarte klubben å holde omsetningen på et stabilt nivå. Den falt kun med 3 millioner pund, fra 490 til 487 millioner pund. Resultatet før skatt ble et tap på 4,8 millioner pund, sammenliknet med 41,5 millioner pund foregående regnskapsår. 

Sterk merkevare

Regnskapsårene 2019-2020 og 2020-2021 kan gi et noe feilaktig bilde av inntektene på noen områder, som for eksempel tv-inntekter. Klubben melder om totale media-inntekter på 266 millioner pund - en økning på hele 65 millioner pund fra året før. Det skyldes at siste del av Premier League-sesongen 2019/20 ble forsinket som følge av koronapausen, og at de inntektene dermed ikke kom med i det regnsapsåret. 

Suksessen på banen og godt arbeid i korridorene har gitt utslag i de kommersielle inntektene. På grunn av pandemien ble det så godt som ingen besøk på de offisielle butikkene i Liverpool, og det ble heller ingen gjester på stadionomvisninger eller museet. Likevel havnet de kommersielle inntektene på 217,6 millioner pund, omtrent likt som året før. Det skyldes ifølge klubben blant annet mange nye sponsoravtaler, med for eksempel Nike, Expedia og Amazon. 

Klubben melder også om rekordmange draktsalg etter at Nike ble leverandør. 

I tillegg bikket Liverpool FC hundre millioner følgere i sosiale medier, der de stadig opplever vekst. 

– Helt spesiell tid

Administrerende direktør i Liverpool FC, Andy Hughes, oppsummerer det spesielle året slik. 

– Det har vært en helt spesiell tid både på og utenfor banen. Herrelaget vant sin ligatittel nummer 19 - en fantastisk prestasjon, men det at vi ikke hadde supportere til stede for å dele øyeblikket var ikke slik vi ønsket det. Kvinnelaget fortsetter å vokse, og det harde arbeidet og de strategiske beslutningene som er gjort gjør at laget nå kjemper om opprykk, sier han.

– Støtten fra eierne har ført til at mer enn 130 millioner pund er investert i infrastruktur de tre siste årene. Vi er strålende fornøyd med fremgangen som gjøres i forbindelse med utvidelsen av Anfield Road End, som vil føre til at kapasiteten på Anfield blir på 61.000 tilskuere i 2023. 

– Det er utrolig viktig at vi fortsetter å arbeide innenfor financial fair play-rammene. Samtidig vil vi fortsette å investere både på og utenfor banen for å styrke vår posisjon og kjempe på øverste nivå i alle deler av klubben, sier han.