– Jeg har spilt mye i ligacupen, og nå håper jeg å vinne trofeet

Takumi Minamino har vært en av de viktigste bidragsyterne i Liverpools vei til ligacupfinalen på Wembley.

Med fire mål på fem kamper i denne sesongens utgave av ligacupen er det kun Eddie Nketiah (Arsenal) og Markus Forss (Brentford/Hull) som har scoret flere enn Takumi Minamino. Søndag håper japaneren å sende Liverpool hele veien til topps i turneringen for første gang siden 2012. 

Minamino scoret to mot Norwich i 16-delsfinalen og fulgte opp med én scoring mot Preston i åttedelsfinalen. Det så langt siste og viktigste målet kom mot Leicester i kvartfinalen da han utliknet fem minutter på overtid og sørget for straffesparkkonkurranse. Minamino var også på banen i begge semifinalene mot Arsenal. 

– Dette blir veldig stort for meg og laget. Vi har veldig lyst til å vinne tittelen. Jeg har spilt mye i ligacupen, og nå håper jeg å vinne trofeet. Forhåpentligvis får jeg spille i finalen og bidra med mitt beste, sier Minamino i et intervju med liverpoolfc.com

Takker for muligheten

Med seks mål totalt i ligacupen for Liverpool er det kun Divock Origi av dagens Liverpool-spillere som står med flere. Minamino sier han setter pris på muligheten han får til å spille i cupen, da det ikke blir veldig mange minutter i ligaen når alle spillerne er skadefrie. 

– Det føles litt annerledes, spesielt i de første kampene mot Norwich og Preston, da lagoppstillingen var veldig forskjellig fra hvordan den er i ligaen. Det føles som noe annet. 

– Men for meg er hver kamp viktig. For meg er dette en stor, stor kamp, og jeg er glad for at vi skal til finalen, sier han. 

27-åringen er klar på at han ønsker å spille så mye som mulig, men virker å være innforstått med at konkurransen om spilletid er hard. 

– Jobben som fotballspiller er av og til vanskelig fordi ikke alle kan spille 90 minutter. Det merker jeg godt, sier han uten å surmule over situasjonen. 

– Jeg ønsker å spille for Liverpool. Nå har jeg over 50 kamper for klubben, og det er jeg veldig glad for. 

Funnet seg til rette

Minamino forteller at han i starten av karrieren i England knyttet seg til tysktalende spillere som Joel Matip, Naby Keita og Xherdan Shaqiri. Han kunne ikke snakke engelsk, men kunne snakke litt tysk og fikk god hjelp av de spillerne. 

En annen utfordring var koronapandemien, som gjorde at Minamino som alle andre måtte leve i et nedstengt samfunn bare to måneder etter at han kom til Liverpool. 

– Det var en skummel, merkelig og vanskelig periode for meg. 

– Heldigvis hadde klubben alt på stell da vi begynte å trene igjen. Det gjorde det lett for meg å treffe laget og begynne å spille fotball igjen. Det var vanskelig, men nå er det fint, sier han. 

Etter et utlån hos Southampton forrige sesong har Minamino tidvis vist hva han er i stand til for Liverpool denne sesongen. Totalt har det blitt sju mål i alle turneringer, og angrepsspilleren håper nok å øke det antallet i finalen mot Chelsea på søndag.