Van Dijk tangerte ellevill Premier League-rekord

Midtstopperen har fortsatt aldri tapt en ligakamp på Anfield.

Virgil van Dijk var fantastisk i onsdagens 6-0-seier mot Leeds. Den elegante midtstopperen hadde full kontroll på Raphinha, Daniel James og det Marcelo Bielsas lag kastet mot ham, og sto bakerst som en quarterback og strødde rundt seg med pasninger.

Det aller siste som skjedde i kampen var at nederlenderen vant sin duell i feltet på en corner, og headet inn kampens siste mål. Gleden så likevel ut til å være størst da han var fremme og gratulerte sin gode makker Joel Matip etter hans scoring i førsteomgangen.

Stopperen var sårt savnet forrige sesong, da Liverpools rekke som ubeseiret på Anfield i ligaen stoppet på 68 kamper. Liverpool skulle så tape hele fem ligakamper på sin egen hjemmebane, før en fikk orden på det igjen i april og ut sesongen. De fire siste kampene endte uten tap.

Denne sesongen har de røde spilt 13 hjemmekamper, og står med ti seire og tre uavgjorte. Rekken med som ubeseiret på Anfield i ligaen er nå på 17 kamper.

Men for én enkeltspiller er den mye lenger.

Tangerte Premier League-rekord

Van Dijk spilte onsdag sin 59. ligakamp for Liverpool på Anfield, og verdens beste midtstopper har ikke tapt en eneste gang. Det tapet han har på denne banen kom med Southampton.

Med kamp 59 tangerte han også Premier League-rekorden. Den har tilhørt Lee Sharpe i det altfor suksessrike Manchester United-laget på nittitallet.

REKORDEN: Lee Sharpe har hatt rekorden for flest hjemmekamper uten tap med samme klubb.

REKORDEN: Lee Sharpe har hatt rekorden for flest hjemmekamper uten tap med samme klubb.


Han var med på å vinne Premier League med United i 1992/93, 1993/94 og 1995/96-sesongene. Før han ble solgt til Leeds i 1996 hadde han spilt 59 ligakamper på Old Trafford med samme lag uten å tape en eneste gang.

Det er den rekorden Liverpools 30 år gamle midtstopper nå har tangert. Dersom han unngår tap i neste ligakamp, hjemme mot West Ham lørdag 5. mars, vil han ha rekorden helt for seg selv.

Ser frem til ligacupfinalen

Nå er Liverpools to neste kamper i cupene. Først ligacupfinalen på søndag, og deretter venter en hjemmekamp mot Norwich i FA-cupens femte runde på Anfield neste onsdag.

Den nederlandske landslagskapteinen gleder seg til finalen.

– Jeg gleder meg til det. Jeg gleder meg mye. Det kommer til å bli tøft, for Chelsea er et veldig, veldig bra lag. Taktisk har de en klar plan, og det kommer til å bli interessant å se hvordan de vil prøve å slå oss, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com. https://www.liverpoolfc.com/news/virgil-van-dijk-i-wish-i-had-joels-quality

– Vi skal forberede oss bra, restituere oss etter denne kampen, og gi alt det vi har i helgen sammen med supporterne våre. Det vil forhåpentligvis bli en god dag, men det er ingen tvil om at det kommer til å bli tøft, sier han.

Han var veldig fornøyd med hvordan det gikk i onsdagens kamp mot Leeds.

– Det var veldig viktig. En god seier mot en vanskelig motstander. Vanskelig fordi de spiller på en spesiell måte som er intens, intens med løping. De gir aldri opp, så vi måtte være klare for å kjempe og løpe de ekstra metrene, og jeg synes vi gjorde det veldig bra. Vi fikk det første målet med straffesparket, og det hjelper litt, men alt i alt synes jeg det var en veldig god kamp, sier han.