Tar grep på Wembley etter kaoset rundt EM-finalen

Søndag skal Wembley arrangere sin første store finale siden EM-finalen i fjor sommer.

I midten av juli i fjor ble EM-finalen mellom Italia og England spilt på Wembley, og det ble fullstendig kaos. Det har kommet en rapport etter at det gikk fullstendig galt, der de bruker ordene «skammens nasjonaldag», ifølge The Times.

England var i sin første store finale på 55 år, og over 2000 mennesker tok seg inn på arenaen uten billetter. I rapporten skrives det også at alkohol og kokainbruk var en del av årsaken til oppførselen til de mange det gjaldt.

På søndag skal Liverpool møte Chelsea i ligacupfinale, og det blir det første store arrangementet på Wembley siden skandalefinalen i fjor sommer.

Mer sikkerhet

Et av tiltakene er å innføre alkoholfrie soner på Olympic Way og området rundt Wembley. The Times rapporterer at også andre tiltak settes til verks. Det blir mer politi og vakter i og rundt stadion.

I tillegg skal det være dobbelt så mange søkehunder utenfor Wembley som vanlig. Hunder som er trent i å kunne påvise narkotiske stoffer.

UK Football Policing Unit har kommet med en rapport om at det er en skremmende utvikling i fotballsupporteres oppførsel, med en økning i 50 prosent i antall arrestasjoner. Derfor kommer politiet til å slå hardt ned på dårlig oppførsel i og rundt stadion.

Fanzone med plass til 1500

Liverpool har blitt tildelt Wembley Park Boulevard som sin fanzone. Den vil åpne kl. 10.30 lokal tid, og være åpen til kampstart.

Kapasiteten er kun på 1500, og kun for supportere med billett til kampen. Mat og drikke vil kunne bli kjøpt, men baren stenges én time før kampstart.

Finalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl 17.30, og vises på V4 og Viaplay.