Den tyske landslagsspilleren mister kampen på Anfield

Robin Koch måtte forlate banen med hodeskade.

I gårsdagens ligakamp mellom Leeds og Manchester United fikk Leeds sin tyske midtstopper, som for dagen vikarierte på midtbanen, en skikkelig smell i en duell med Scott McTominay.

Han begynte umiddelbart å blø, og måtte bandsjeres. Han kom så ut på banen igjen, men kunne ikke fortsette og måtte hjelpes av etter 29 minutter, tydelig preget og svimmel.

Det at Leeds sendte spilleren ut igjen på banen har ført til mye kritikk i England, blant presse og spillernes egen fagforening PFA. Når det er hjernerystelse får Premier League-klubbene foreta et ekstra bytte, men det ble ikke gjort.

Vil miste kampen

Etter kritikken har Leeds kommet med en oppdatering om Koch og tilstanden hans. De sier at det ikke var en hjernerystelse, og at 25-åringen var gjennom samtlige tester før de slapp ham ut igjen på Elland Road-matta.

«Spilleren fikk beskjed om at han skulle sette seg ned dersom han fikk noen symptomer, og bli byttet ut umiddelbart. Det var det Robin gjorde i det 29. minutt av kampen»

Slik protokollen er med hjernerystelser, må spillere ha minst seks dager restitusjon før de får spille kamp igjen.

«Robin skal følge protokollen før hjernerystelser før han er tilbake i spill», skriver Leeds i sin pressemelding.

Det gjør at han kommer til å miste oppgjøret på Anfield onsdag kveld.

Fra før er det klart at Marcelo Bielsa må klare seg uten midtstopper og kaptein Liam Cooper, sin viktigste midtbanespiller Kalvin Phillips, spydspiss Patrick Bamford, den unge nordmannen Leo Fuhr Hjelde og unggutten Sam Greenwood.

Liverpool - Leeds spilles onsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.