Tirsdag kan bli skjebnedag for Jotas finalesjanse

Det er bare å krysse fingrene for morgendagen!

Jürgen Klopp er ikke vanligvis en overtroisk person, men det var tydelig at han var ukomfortabel med spørsmålene han fikk om det å ha en full tropp tilgjengelig på pressekonferansen i forrige uke.

Det virket som om tyskerens logikk var at å snakke offentlig om en slik drømmesituasjon bare ville garantere for et raskt skifte av flaks. Og i all rettferdighets navn, han fikk rett nesten med en gang med skadene han har fått foran ligacupfinalen.

Hør Klopps reaksjon på pressekonferansen her fra 2:51: 

To nye skader

Først ble Diogo Jota tatt ut til pause i 2–0-seieren over Inter Milan. En seier som ga Liverpool et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i åttendelsfinalen i Champions League.

Så fikk spisskollega Roberto Firmino er muskelskade på trening, som gjorde at han også måtte stå over mot Norwich. Selv om nye undersøkelser må gjøres, kan det virke som om Firminos skade vil holde ham utenfor troppen til helgens tur til Wembley.

I et pessimistisk intervju etter kampen er det lett å dra den slutningen da Klopp uttalte at Firmino vil være ute «en stund».

Dermed trenger Liverpool-manageren Jota tilbake om han skal bruke en av sine foretrukne spisser mot Chelsea, og dette blir noen viktige dager i den sammenheng.

Tar av støvelen tirsdag

Mandag bruker portugiseren, slik jeg forstår det, fortsatt beskyttelsesstøvelen han hadde på seg da han returnerte fra Milano. Ifølge kilder har dette hele tiden vært planen for å ikke gjøre skaden verre.

Først på tirsdag, når beskyttelsesstøvelen blir fjernet, vil Liverpool få en bedre forståelse for om Jota kan bli en del av troppen til kampen på Wembley.

Det er først da at fysioterapeutene for alvor kan vurdere tilstanden til ankelen.

Det er noe optimisme basert på at Jota tidligere har vist en tendens til å komme seg raskt etter skader. Men han får bare gå tilbake til trening med lagkameratene om ankelen virker solid, og hevelsen har blitt redusert.

Ideelt sett vil han få noen minutter fra benken mot Leeds for å finne tilbake rytmen, men søndagen er en klar prioritet for det medisinske apparatet.

Men denne planen er avhengig av gode nyheter tirsdag. Selv om du, som Klopp, ikke er overtroisk av natur, er dette et godt tidspunkt å krysse fingrene på.