– Det må stå mellom James Milner og Joel Matip

Jürgen Klopp mener det står mellom to spillere i hans egen tropp når tidenes gratisovergang skal kåres.

Under dagens pressekonferanse snakket Jürgen Klopp om hvor bra han synes Joel Matip har vært for Liverpool denne sesongen.

– Ofte snakker folk om hva som er de beste gratis-signeringene noensinne. Jeg mener det står mellom Millie og Joel. De kom begge til klubben gratis, og er helt enestående spillere. Det vi har oppnådd de siste årene ville ikke ha skjedd uten dem, sa Klopp.

Matip har vært skadefri hele sesongen frem til nå, og har totalt spilt 25 kamper i alle turneringer. Samtlige fra start. I Premier League har han spilt 17 av 22 kamper, mens han står bokført med fem kamper i Champions League og tre kamper i ligacupen.

– Det er bra at Joel har fått spille så mye fotball denne sesongen. Jeg håper det fortsetter slik lenge. Han er en toppspiller, sier Klopp om tysk-kameruneren.

– Vi har slitt med mange skader på midtstoppere de siste årene, og det har tidvis skapt problemer for oss. Det var aldri spillernes feil. 

– Fotballspillere trenger litt flaks

– Jeg husker en kamp mot Napoli, som vi vant og alle feiret, men i den siste duellen mellom Matip og jeg tror det var Koulibaly, ble Matip skadet. Han fikk et brudd som holdt ham ute en stund.

– Har du ikke hellet med deg, kan livet bli vanskelig. Fotballspillere trenger litt flaks. Jeg håper vi har litt mer flaks enn vi har hatt de siste årene, for disse spillerne er utrolige talenter. Det eneste de ønsker er å spille fotball og bidra for laget. Sitter du skadet på utsiden, føles det ikke riktig. 

– Jeg håper virkelig at alle våre midtstoppere vil være tilgjengelige i lang tid fremover, for det er en veldig viktig posisjon for oss. Vi trenger veldig gode spillere i den posisjonen på grunn av måten vi spiller på, og Joel er en enestående spiller etter mitt syn.