– Det virket fornuftig å sette inn Thiago og legge om til 4-4-2

Jürgen Klopp om trekket som snudde kampen mot Norwich.

Timen var passert og Norwich ledet 1-0 da Jürgen Klopp tok grep. Han satte inn Thiago Alcantara og Divock Origi for Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain og la om til 4-4-2, og med ett var Liverpool forvandlet, og målene trillet inn.

– Det ble en litt komplisert kamp. Det var komplisert allerede før kampen startet. Vi analyserte motstanderen basert på deres siste kamp, og noen kamper til, og du ser ting du ønsker å utnytte, men i løpet av kampen innser du at de har analysert sitt eget spill, og forandret alt helt. Da må du finne andre måter å gjøre ting på. Slik er det bare, sa Klopp da han møtte pressen etter 3-1-seieren.

– Vi kunne ha scoret tidlig i kampen, da vi hadde to enorme sjanser ved Kostas og en heading fra Virgil. Men vi scoret ikke, og de kom bedre med i kampen. De var faktisk ganske gode, om jeg skal være ærlig. De er et veldig godt fotballag.

– Dean gjør en utrolig jobb. De er veldig talentfulle, veldig modige, har selvtillit, og alt slikt. Men til pause var det ikke slik at vi vurderte å endre på ditt og datt. 

– Det var faktisk en sekvens der vi spilte akkurat som vi skulle ha spilt hele tiden. Vi skulle bare gjort det mer ofte. 

– Spillerne ble stresset og det ble hektisk

– Vi forsøkte oss etter pause også, men så slapp vi inn et mål, og du kunne se umiddelbart at vi ble litt stresset. Stemningen ble hektisk, og alle ble litt nervøse.

– Vi syntes det virket fornuftig å gjøre en tidlig endring, for å roe ting litt ned. Og det gjorde vi bokstavelig talt, da Thiago kom inn og vi forandret system til 4-4-2.

– Men du må uansett score mål. Det første målet var ikke den største sjansen i kampen. Sadios avslutning var helt utrolig. De andre målene var også vakre. Ja, det ble litt komplisert, det erkjenner jeg. Dette er Premier League, og du ser hvilken kvalitet lagene har. Men det gjør det bare mer spesielt når du vinner kampen likevel, sa Klopp.