Kampkommentar Liverpool – NorwichHovmod stod for fall i en time og før superangriperne fortsatt holdt ligamulighetene åpne

En svekket midtbane bidro til at Liverpool måtte snu hjemmeoppgjøret mot Norwich.

Bill Shankly mente at ligaen var «brødet og smøret» til Liverpool, men Jürgen Klopp mener at han har nok i sitt kjøleskap til å gå for en fireretters. Dermed valgte han å bytte ut sju av spillerne som startet mot Inter.

Toppet indre forsvar med van Dijk og Matip foran Alisson skal greit holde et av bunnlagene i Premier League standen, mens Salah, Mané og Diaz fikser målene lengst fremme – slik var det kanskje manageren tenkte. Backene ble hvilt og Henderson, Ox og Keita var ikke akkurat en toppet oppstilling sentralt. I hvert fall ikke for en som mener at Fabinho og Thiago kanskje er det vanskeligste å erstatte i en toppet rød startoppstilling pr. i dag.

Bobby Firmino og Diogo Jota, de mest benyttede som «hengende spiss», var ute med skade. Ordet «selvfølgelig» lå på tunga. Det var nesten i ferd med å gå for glatt dette her…

Indreløpere som ikke holdt mål

Jürgen Klopp fikk en antydning før pause om at intet tre vokser inn i himmelen. Riktignok hadde Liverpool spillet og mange avslutninger i 1. omgang, men ikke allverdens av gode sjanser. Samtidig yppet Norwich seg nok til at det kanskje ikke var et så stort et sjokk som det normalt hadde vært da de langveisfarende fra East Anglia tok ledelsen rett etter pause.

Ja, det var flaks, skuddet fra Rachica, som Alisson virket å ha god kontroll på før det gikk innom foten til Matip og havnet i motsatt hjørne. Norwich-spilleren hadde imidlertid fått lov til å fyre av med en Oxlade-Chamberlain hengende etter på trekvart fart.

Dette hadde vært et Liverpool som ikke var på det øverste giret, og det gjenspeilet seg spesielt hos indreløperne. Alex Oxlade-Chamberlain hadde vært svak. Naby Keita noe bedre og Brendan Rodgers ville kalt ham en «good technician», en spiller som har ferdighetene. Dessverre har han ikke hjertet, og det er noe ikke minst jeg beklager siden jeg har vært en forsvarer av afrikaneren. Han er ikke den du tar med deg i krigen.

Jürgen Klopp tok Oxlade-Chamberlain og Keita av banen etter en drøy time og erstattet dem med Thiago og Divock Origi.

Spillerbørs mot Norwich

BLE BYTTET UT: Alex Oxlade-Chamberlain hadde en skuffende kamp på Liverpools midtbane.

BLE BYTTET UT: Alex Oxlade-Chamberlain hadde en skuffende kamp på Liverpools midtbane.

Salah tilbake og Diaz i gang

Det utgjorde en forskjell nærmest umiddelbart. Thiago bidro til å ta kontroll over midtbanen, mens Norwich fikk noe nytt å forholde seg til med store Divock sentralt på topp.

Med så mange bytter hadde det knirket noen andre steder enn på midtbanen også, som for eksempel med Tsimikas og Diaz på venstresiden. Men Kostas Tsimikas er nesten alltid med framover, nesten alltid spillbar. En brent sjanse før pause antydet kanskje at han ikke vil være så flittig i målprotokollen, men en heading inn i feltet da han var fremme på et langt overlegg fra Henderson, gir tegn til at han kan ha kapasitet til mange assist. Selv om «hodepasningen» på langt nær var ferdigscoret for en akrobatisk Sadio Mané.

Noe av det mest positive med kampen var en livlig Mo Salah, som ga inntrykk av at han nå har fått skuffelsen fra Afrikamesterskapet ut av både kropp og sjel. Da Alisson sendte et langt fremspill i beina hans gjorde han både keepere og forsvarere svimle i en slik grad at han kunne trille inn 2-1 foran The Kop. Liverpool hadde snudd på tre minutter.

Jordan Henderson tok på seg servitørrollen og spilte igjennom Luis Diaz. Columbianeren var noe ut og inn av kampen, men han så ut som at han hadde spilt i helrødt i årevis da han elegant løftet ballen over keeper og punkterte en kamp som lenge var litt ekkel.

Gode bytter av Klopp

Kanskje kan en være kritisk til laguttaket til Jürgen Klopp, selv om det er noe med at alt er godt når det ender godt. Byttene var uansett gode, og ga nesten umiddelbar effekt. Slik det var i Milano mot Inter sist midtuke.

Kanskje ikke det Klopp er mest kjent for, men nå har han mange kort å spille med og de siste dagene må en si at han har tatt noen gode stikk.

Kanskje lærte han også noe mot Norwich, at sju bytter blir for mye? Har det i det hele tatt skjedd før med vår nåværende manager, at han har byttet så mye på et toppet lag til neste ligakamp?

Det kommer til å komme inn en back eller to mot Leeds til midtuka, og en annen treer på midtbanen.

Så får det heller bli en ny vikarøkt til neste kamp mot Norwich, i FA-Cupen.

NØKKELSPILLERE: Mo Salah og Virgil van Dijk var igjen sentrale for Liverpool.

NØKKELSPILLERE: Mo Salah og Virgil van Dijk var igjen sentrale for Liverpool.