– Dette var tøft, men jeg synes vi vinner fullt fortjent

Virgil van Dijk ble kåret til banens beste spiller.

Med Jordan Henderson og James Milner på benken fra start, ledet Virgil van Dijk de røde ut som kaptein på San Siro onsdag kveld.

Etter en førsteomgang der begge lag hadde vært farlig frempå, men Liverpool hadde initiativet, var det motsatt etter pause. Da gikk Inter i strupen på Liverpool, men van Dijk og co holdt unna.

– Det var tøft. Et tøft sted å komme så klart. Det er et veldig godt lag, og de er vanskelig å bryte ned. Atmosfæren var utrolig, og jeg koste meg der ute. Dødballene ble viktig igjen, og det er åpenbart en stor styrke for oss som vi forhåpentligvis kan fortsette å bruke. Jeg synes det var en solid prestasjon, og dette er et godt resultat å ta med seg hjem, sier nederlenderen til BT Sport etter kampen.

Mente det var fullt fortjent

Inter hadde momentum i andreomgangen frem til Roberto Firminos flotte heading fra Andy Robertsons corner med 15 minutter igjen på klokka. Det slo luften ut av hjemmelaget.

– Ja, men det er vanlig. Du må prøve alt, og de gjorde det veldig bra defensivt må jeg si. Det var veldig vanskelig å komme deg unna oppasseren din, men vi fant rommet og fikk dette flotte målet, sier van Dijk om 1-0-målet.

Det var van Dijk som headet ballen tilbake inn igjen i rommet der Mohamed Salah ventet før 2-0-målet.

– Når alt kommer til alt synes jeg selvsagt at det var en velfortjent seier, men det var hardt arbeid og det samme vil det bli i Liverpool.

Han forteller at laget var godt forberedt på at dette skulle bli vanskelig.

– Alle forventet at vi skulle bli satt under press, fordi de er et veldig godt lag og dette er Champions League. En av beskjedene før kampen var også at vi måtte være klare for at det ville bli krevende, og klare for at det ville koste dyrt, og det var vi definitivt. Det var en veldig, veldig god prestasjon, og vi holdt nullen i tillegg – happy days!