Kampkommentar Inter-LiverpoolYngstemann Elliott stjal overskriftene før kampen, men på banen viste de gamle at de fortsatt er eldst

Det var den yngste spilleren som tok oppmerksomheten før kampen, men det var de rutinerte spillerne som ble avgjørende.

All respekt til Turf Moor, men det kan ikke måle seg med San Siro. 

Vind og nedbør fra alle retninger søndag ettermiddag ble erstattet med en mystisk tåke onsdag kveld på den italienske arenaen, som dannet bakteppe for et oppgjør mellom to europeiske giganter. 

Det eneste som manglet for den perfekte rammen var fulle tribuner, men med tanke på hvordan situasjonen var for ett år siden må vi anse oss selv som heldige allikevel. Den gang var det ikke en eneste supporter på tribunen i hverken åttedelsfinalen eller kvartfinalen, og kvarten ble attpåtil spilt i Budapest. 

Herlighet som vi har savnet disse ikoniske europeiske kveldene i Champions Leagues utslagsrunder. 

Vesentlig endring

En stor endring fra tidligere, som ble innført før årets sesong, er at bortemålsregelen er fjernet. 

Det er kanskje et naturlig grep - spesielt ettersom statistikken viser at hjemmefordelen har minket de siste årene - men fjerner allikevel noe av det som har gjort Champions League så mytisk. Ett mål kunne endre karakteren til en kamp helt tidligere, slik er det i mindre grad nå. 

Tirsdagens storkamp mellom PSG og Real Madrid ga en pekepinn på hva regelendringen kan gjøre med kampene. Bortelaget Real Madrid hadde lite interesse i å angripe, og klarte nesten få med seg et uavgjortresultat hjem til den spanske hovedstaden. 

PERFEKT RAMME: Det lå en mystisk tåke over San Siro onsdag kveld.

PERFEKT RAMME: Det lå en mystisk tåke over San Siro onsdag kveld.

Klopp uttalte i oppladningen til kampen at regelendringen ikke kom til å endre de rødkleddes tilnærming til kampen, og det ble tidlig tydelig at tyskeren hadde ordene sine i behold. De rødkledde gikk rett i angrep mot italienerne, med sitt sedvanlige høye press og med en purung joker i startelleveren. 

Generasjonstalentet

Selv om bortemålsregelen har vært en del av Champions League, er det selvfølgelig ikke en regel som definerer turneringen. Det er spillerne som entrer matta og øyeblikkene de skaper sammen. 

En av de som entret matta onsdag kan - dersom alt går etter planen for ham og Liverpool - definere turneringen de neste 15 årene. Harvey Elliott fikk like greit sin debut fra start i Champions League, som Liverpools yngste gjennom tidene, i åttedelsfinalen på San Siro. Snakk om ilddåp!

Det er imidlertid ingen som tviler på at 18-åringen er klar for den oppgaven som fotballspiller. For fire år siden var han supporter da Liverpool tapte finalen i Kiev - nå utkonkurrerte han kapteinen, visekapteinen, Ox og Naby Keita i kamp om den siste midtbaneplassen. 

Det må ha vært mektig å høre hymnen før kampstart, men når startsignalet lød var det ikke nerver å spore hos Elliott. Han fikk vist seg frem ved noen anledninger, selv om det ble vanskelig når Liverpool ble kjempet ut av stilen. Når selv ikke et langvarig og alvorlig skadeavbrekk vipper ham av pinnen er det vanskelig å se hva som skal gjøre det. 

GODT HUMØR: Elliott virket ikke nevneverdig preget av anledningen.

GODT HUMØR: Elliott virket ikke nevneverdig preget av anledningen.

Skumle Inter

Med en overraskende offensiv midtbane for Liverpools del var det nok av rom å angripe i også for Inters spillere. 

Simone Inzaghi har beholdt den defensive soliditeten i laget bygd opp av forgjenger Antonio Conte, samtidig som spillerne har mer frihet offensivt. Lautaro Martinez kom først med et skremmeskudd like utenfor mål, før Hakan Calhanoglu ble hindret av tverrliggeren noen minutter etterpå. Inzaghis menn ønsket ikke å spille andrefiolin i sin egen storstue. 

Stopperkjempen Milan Skriniar, vingback Denzel Dumfries og Lautaro Martinez hadde hatt fast startplass i de fleste lag. Ispedd ringrever som Samir Handanovic, Autoro Vidal, Ivan Perisic og Edin Dzeko har man et bunnsolid mannskap. 

TØFFE MOTSTANDERE: Vidal og Skriniar gjør sitt for å stoppe Mane på vei fremover.

TØFFE MOTSTANDERE: Vidal og Skriniar gjør sitt for å stoppe Mane på vei fremover.

Gjenfunnen soliditet

Dette ble i større og større grad en kamp hvor Liverpool måtte kjempe for å beholde balanse i regnskapet, heller enn å kjempe for å ta ledelsen. Da er det bra at noen av gigantene bakerst er i god form. 

Alisson Becker har reddet Klopps menn flere ganger de siste ukene og var bunnsolid i dag også. Hans landsmann Fabinho er svært viktig når makkerne er mer offensivt anlagt som i kveld.

Virgil van Dijk ser ut ut til å være på vei tilbake til sitt utilnærmelige beste, selv om det fortsatt er et lite stykke igjen til den eventyrlige formen fra 2018 til 2021 før kneskaden. Ibrahima Konate tredde sømløst inn i Joel Matips fravær, og hadde flere viktige brudd og blokkeringer med sine lange bein. 

Etter hvert måtte Klopp innse at den offensive midtbanen ikke fikk brukt sine styrker og at endringer måtte gjøres for å holde resultatet. Da er det godt å ha en bred benk å velge fra. 

Har Liverpool noen gang hatt sterkere benk?

Roberto Firmino, Luis Diaz, Jordan Henderson, Naby Keita og James Milner var spillerne som ble byttet inn i starten av eller i løpet av den andre omgangen. Har Liverpool noen gang hatt sterke benk? Neppe.

Noe overraskende var det nyervervelsen fra Colombia som utgjorde den største forskjellen umiddelbart.

25-åringen tok ansvar med en gang, og kom til en mulighet da han ble spilt gjennom på hjørnet av 5-meteren, uten at han klarte å få ballen forbi forsvaret. Han var et viktig utløp fremover i banen, og tok av noe av presset som hadde bygd seg opp for Liverpools forsvar. 

MILLIARDBYTTE: Klopp byttet inn kapteinen Henderson, nyinnkjøpte Luis Diaz og Naby Keita.

MILLIARDBYTTE: Klopp byttet inn kapteinen Henderson, nyinnkjøpte Luis Diaz og Naby Keita.

Det virket som om Liverpool var tilfreds med tingenes tilstand og skulle prøve å forsvare inn et uavgjortresultat da kampen gikk inn i den avsluttende fasen. 

Da snek plutselig Firmino seg inn på første stolpe på et hjørnespark, og stusset ballen følsomt i det lengste hjørnet. Snaue ti minutter senere headet van Dijk ballen ned til Salah, som fikk ballen i mål via noen Inter-spillere. Vipps så hadde Liverpool et drømme-utgangspunkt før den andre kampen på Anfield.

De gamle er eldst

Kampen som startet med et tydelig bevis på generasjonsskiftet når Elliott startet, ble avsluttet med flesteparten av de gamle traverne på banen og i avgjørende roller. 

Til slutt var det Bobby (30) og Mo (29) som ble avgjørende offensivt, mens Virgil (30) og Alisson (29) var bautaer bakerst i banen som sørget for ingen baklengs på en av Europas tøffeste bortebaner. 

Nå slipper Klopp å være avhengig av Anfield i den andre kampen, som han ønsket å unngå, men det er ingen som kommer til å ta lett på oppgaven. Dette Inter-laget viste at de har mye å komme med, selv mot et forsvar i storform.

Det er nok av spennende spillere å velge blant for Klopp til den andre kampen, men ikke bli overrasket dersom det er de eldste som blir foretrukket til å sikre avansement. De beviste onsdag kveld at de fortsatt er eldst.

SNAKKES PÅ ANFIELD: Klopp takker for støtten fra de tilreisende supporterene.

SNAKKES PÅ ANFIELD: Klopp takker for støtten fra de tilreisende supporterene.