– En dag å huske for han og familien

Diogo Jota glad på Harvey Elliotts vegne etter drømmedagen på Anfield.

– Cupkamper er alltid vanskelig, selv når du spiller mot lag fra lavere divisjoner. Det er alltid tøft. Vi kjenner alle til FA-cupens magi, sier Diogo Jota.

Sammen med en smørblid Harvey Elliott, møtte portugiseren media etter at Liverpool avanserte til femte runde. Jota var, som alle med et rødt hjerte, glad på tenåringens vegne.

– En dag å huske

– Forhåpentligvis er det (målet) hans første av mange. Store skader har en lang vei tilbake, rehabilitering, å komme tilbake i kampform, trene alene for deg selv på gymmen. Han kom tilbake og scoret. Det er en dag å huske, for han og familien.

Det var kanskje ikke de største cupnervene, men ved sidebyttet var det få store sjanser å legge merke til, med unntak av Jotas store i åpningen av kampen.

– Det var avgjørende å få det første målet. Mot en lav blokk er det krevende å finne rom. Til slutt fikk vi tre, og vi er videre til neste runde.

– Men det hadde vært bedre om jeg hadde satt den første muligheten med venstrebeinet.

Har tatt ansvar i stjernenes fravær

Dette var siste kamp som ble spilt mens Afrikamesterskapet har pågått og de to største angrepsstjernene har vært borte. I den perioden har Jota vært blant dem som har tatt ansvar og levert varene offensivt. 

Spesielt i bortekampen mot Arsenal, der Jotas to scoringer sendte Liverpool til ligacupfinalen, var imponerende, før han scoret sitt tredje mål i Salah og Manés fravær søndag. 

Portugiseren var også involvert i bortekampen mot Crystal Palace, der han sørget for det omdiskuterte straffesparket som sikret seieren for de røde. Jota har scoret 15 mål på 29 kamper i alle turneringer denne sesongen.