Fikk kritikk etter kampen på Selhurst Park. Nå må han dømme Championship

Kevin Friend får ikke dømme neste Premier League-runde.

Kevin Friend havnet i hardt vær etter kampen mellom Crystal Palace og Liverpool på Selhurst Park i januar, i det som var siste Premier League-runde før vinterpausen. Dommeren ble gjenstand for kritikk etter straffesparket han ga til de røde da Diogo Jota ble felt av keeper Guaita mot slutten av kampen. Fabinho scoret på straffen som sendte Liverpool opp i 3-1.

Friend valgte i utgangspunktet ikke å gi straffespark, men det var videodommer Craig Pawson som mente dommeren hadde gjort en klar og åpenbar feil. Etter å ha fått se situasjonen om igjen, valgte Friend å peke på straffemerket. Situasjonen ble gjenstand for debatt i etterkant, og det virket som flertallet mente straffesparket var feil idømt. 

The Times skriver nå at Friend ikke får dømme neste runde i Premier League. I stedet skal han dømme kampen mellom Cardiff og Peterborough i Championship neste uke.

Blir omgjort hver gang

Videodommer Pawson har også fått sin del kritikk, og han er ikke satt opp som VAR igjen i neste runde. I stedet skal han være hoveddommer når Burnley møter Watford til helgen, før han er fjerdedommer når en ny full runde sparkes i gang tirsdag. 

Dommerforeningen PGMOL sier ifølge The Times at det foregår en naturlig rotasjon for dommerne mellom Premier League og Championship, men ofte er det dommere som har vært i hardt vær som blir degradert. 

49 ganger har dommere blitt sendt til VAR-skjermen i Premier League denne sesongen, og hver eneste gang har det ført til at den opprinnelige avgjørelsen som ble tatt, faller. Med andre ord er det med tro om at de har gjort en klar og åpenbar feil at dommerne går bort til skjermen.

På søndag er det Andy Madley som skal dømme Liverpools cupkamp mot Cardiff. Darren England er VAR. Chris Kavanagh dømmer neste ligakamp mot Leicester, med England som VAR igjen.