«Arven etter Klopp» del 7: Blir Luis Diaz en suksess i Liverpool? Her får du svaret!

Vår alternative Football Manager-virkelighet virker ikke så alternativ lenger. For med draktnummer 23 spiller Luis Diaz i rødt, og han blir bare bedre og bedre.

«Arven etter Klopp» - en Football Manager-serie: I en alternativ virkelighet fant Jürgen Klopp ut at det å føre Liverpool til en tredjeplass i Premier League med Rhys Williams og Nat Phillips som stopperpar var bragd nok til å takke for seg i klubben.

Erstatteren er klar - norske Arve Kloppen har tatt opp arven etter Klopp. Men han trenger din hjelp!

I denne serien skal vi gjøre så godt vi kan å plukke trofeer for Liverpool også uten Klopp. Vi kommer til å be leserne bli med på å ta viktige avgjørelser, blant annet når det gjelder kjøp og salg, kontrakter og hvilke turneringer som skal prioriteres. Følg med!

Så Liverpool har altså hentet Luis Diaz fra Porto. Velkommen etter! 

Dette gjorde jo Jürgen Klopps arvtaker Arve Kloppen allerede i sommer. Og etter et halvt års tilvenning til engelsk fotball begynner vi å se hvorfor. Luis Diaz herjer nesten på Mohamed Salah-nivå og har rykket langt forbi både Sadio Mané, Diogo Jota og Roberto Firmino i køen!

Lurer du på hvordan colombianeren skal klare seg i Liverpool? Da er det bare å følge med på denne delen av «Arven etter Klopp» når vi feier gjennom en måned med toppkamper i både Premier League, Champions League og FA-cupen.

Vi begynner på Old Trafford der vi har muligheten til å begrave gullkampen en gang for alle. Luken ned er på fem poeng før denne kampen, og med seier vil den altså øke til åtte poeng. 

Men Ole Gunnars menn i Manchester United, unnskyld, Man UFC, vil det annerledes. I denne verden er Solskjær et geni, Cristiano Ronaldo ligaens vasseste angrepsspiller og forsvarsspillet strålende. Vi henger med før pause, men Ronaldo gir oss en kalddusj rett etter hvilen. Det blir verre når Trent Alexander-Arnold drar ned Marcus Rashford og får rødt kort for å frata spissen en åpenbar scoringsmulighet. Selvsagt er det Jesse Lingard som skal punktere kampen like etter at Bobby Firmino har skutt i stolpen. 

2-0. Gullkampen lever.

Etter kampen går Kostas Tsimikas ut i media og forteller hvor rasende Kloppen var i garderoben etter sesongens første ligatap. Han var fast bestemt på å gå hele sesongen ubeseiret, men måtte ta til takke med en rekke på 24. 

Det er bare én ting å gjøre: Slå tilbake i Champions League. 

Atalanta er motstander, og vi husker 5-0-seieren der i det ekte gruppespillet høsten 2020, da Diogo Jota scoret hattrick. 

Denne gangen ble det bare to mål fra Jota, riktignok som innbytter, og bare 4-0-seier til Liverpool. Med det resultatet er vi likevel så godt som klare for kvartfinalen, for vi tviler på om italienerne kan snu dette på Anfield om en måned. 

Her er også verdt å merke seg at Luis Diaz begynner sin ekstreme form. Scoringen er bare en forsmak på hva vi skal se de neste ukene.

Når han scorer i sin andre kamp på rad, hjemme mot Tottenham i Premier League, er det ikke ville jubelscener på Anfield. For målet hans er bare nok til å sikre ett poeng etter at Heung-Min Son scoret to mål på to avslutninger med en xG-verdi på til sammen 0,15. 

Det ender altså 2-2 og vi redder et poeng, men samtidig har vi tapt fem de to siste kampene. Trøsten er at Man UFC taper mot Manchester City, og avstanden øker til tre poeng igjen.

Når ligaformen er litt ustabil er det ingen man heller vil møte enn Everton. Rafa Benitez varsler før kampen at han gleder seg til å gruse Kloppens lag ned i støvlene, men alle forstår at spanjolen egentlig er i bakvendtland. 

4-0 til pause, blant annet etter to målgivende av Diaz. Denne gangen er det imidlertid Mohamed Salah som stjeler showet, med hattrick. 

Det blir ingen flere mål etter hvilen, men godt blir til bedre når Richarlison får sitt andre gule kort et kvarter før slutt. 

Vi er tilbake der vi skal være. 

Det er åttedelsfinale i FA-cupen på menyen i den siste kampen i februar måned, og Salah-Diaz-showet fortsetter mens Sadio Mané fremdeles hviler etter Afrikamesterskapet der han kom helt til finalen med Senegal, men måtte gi tapt mot Nigeria. 

Ben Chilwell og Chelsea tror de er noe når de scorer først på Anfield, men det går ikke lang tid før de får smake på Liverpools nye dynamittduo. 

1-1, Diaz til Salah. 2-1, Salah til Diaz. 3-1 kommer ved Diaz, denne gang på assist fra Oxlade-Chamberlain. 

Vi er videre til kvartfinalen og har verdens to beste kantspillere. I kvarten kommer Crystal Palace på besøk. The treble er fremdeles innenfor rekkevidde.

I den siste kampen i denne Diaz-spesialen av «Arven etter Klopp» drar vi til Brighton for å få borteformen i Premier League på rett kjøl igjen. 

Vi kjører over hjemmelaget og tror Diaz har gitt oss ledelsen like før pause, men han blir avblåst for offside. I stedet må vi vente til midtveis i andre omgang før vi kan slippe jubelen løs. Denne gangen får vi hjelp av Joel Matip, som stanger inn en corner. 

Sadio Mané er tilbake og dobler ledelsen, før Franck Kessié får gleden av å sette inn 3-0-målet på straffespark. 

Når vi nå har entret mars måned er det jo interessant å se hva Diaz har fått til så langt. Etter en noe treg start har han virkelig fått opp dampen. 

11 mål på 13 ligakamper fra start lar seg høre. 15 mål og 6 målgivende på 20 kamper fra start i alle turneringer er fantastisk. Salah topper selvsagt statistikken for både mål og målgivende, men Diaz er en soleklar nummer to. 

Det er bare å glede seg til å se denne spilleren i virkeligheten, Liverpool-supportere!

I mellomtiden setter Arve Kloppen kursen mot «the business end» av sesongen. Vi har fremdeles tre poeng ned til Man UFC, er videre til kvartfinalen i FA-cupen og så godt som klare for kvarten i Champions League. Vi må også begynne å se nærmere på noen kontrakter. 

Mye spennende i vente. Følg med videre!