«Arven etter Klopp» del 3: Vi mistet hodet på deadline day - så mistet Trent hodet på banen

Hektisk deadline day og flere gode resultater i ny utgave av «Arven etter Klopp».

«Arven etter Klopp» - en Football Manager-serie: I en alternativ virkelighet fant Jürgen Klopp ut at det å føre Liverpool til en tredjeplass i Premier League med Rhys Williams og Nat Phillips som stopperpar var bragd nok til å takke for seg i klubben.

Erstatteren er klar - norske Arve Kloppen har tatt opp arven etter Klopp. Men han trenger din hjelp!

I denne serien skal vi gjøre så godt vi kan å plukke trofeer for Liverpool også uten Klopp. Vi kommer til å be leserne bli med på å ta viktige avgjørelser, blant annet når det gjelder kjøp og salg, kontrakter og hvilke turneringer som skal prioriteres. Følg med!

«Vi regner med at det ikke kommer til å skje noe på deadline day». 

Slik avsluttet vi forrige del av «Arven etter Klopp». Da burde det ikke komme som en overraskelse at det skjedde litt på deadline day. 

De tre første kampene i sesongen hadde endt med seier og uten baklengsmål, og stallen så fin ut. Men etter at Karim Adeyemi-kjøpet gikk i vasken på grunn av Englands strenge krav til arbeidstillatelse, følte vi det manglet en brikke før vi kunne erklære puslespillet for komplett. 

Med en deadline day i ny drakt i årets utgave av Football Manager, var det dessuten lett å rive seg med. Overgangs- og lønnsbudsjettet vi satt igjen med tilsa at det burde bli vanskelig. Men vi hadde jo Divock Origi og Takumi Minamino, to spillere som garantert kunne hjelpe litt i så måte. 

Any takers? Nei? 

Det eneste som kom av innkommende bud var Manchester City som ville ha Naby Keita på lån. Ta dere en bolle, svarte Arve Kloppen.

Da var tiden inne for å være kreativ. Ikke spør hvordan, men vi klarte å finne 40 millioner pund for den lynhurtige Luis Diaz fra Porto. Klokken 21.59, 61 minutter før deadline, ble overgangen bekreftet. Ganske mange av pundene betales over flere sesonger. Totalt kan colombianeren koste 48 millioner pund. Men vi har troen på at han skal levere varene. Som Diogo Jota kan han spille overalt i angrepsrekka.

Vi avsluttet altså forrige del av denne serien med å si at vi skulle spare litt pund til kontraktsforhandlinger med Mohamed Salah og co. I stedet er vi litt offside når det kommer til lønnsbudsjettet. Hvis John Henry ringer nå, lar vi telefonen ligge. Alt til sin tid.

Velkommen til Liverpool, Luis Diaz!

Vi tar med oss prisen månedens manager i Premier League i august, foran nesa på Ole Gunnar, før vi retter fokuset mot det sportslige igjen. 

West Ham kommer på besøk til Anfield, og vi har ingen problemer med å fortsette den herlige sesongstarten. van Dijk, Salah og Jota sørger for 3-0. Bortelaget kom ikke til en eneste avslutning i løpet av kampen, og etter at Man UFC spiller uavgjort mot Arsenal er vi på tabelltopp!

Det eneste skåret i gleden er en skade på Andy Robertson, som har hatt en strålende sesong så langt. I tre til fire uker blir Kostas Tsimikas førstevalget. 

Så retter vi fokuset mot Champions League, og den tøffe gruppen vi har fått der. RB Leipzig er første motstander under flomlysene på Anfield. 

Før halvtimen er spilt står det 3-0 etter mål fra Fabinho, Henderson og Salah. Det ender 3-1, etter at Andre Silvas trøstemål ble første baklengs i Kloppens regjeringstid på Anfield. Jota blir skadet, men er bare ute i en uke. Og sommerkjøpene Kessié og Diaz får sine debuter i rødt når de kommer inn som innbytter. 

Livet smiler for Arve Kloppen!

Det er bare tre dager til neste kamp, borte mot Aston Villa i Premier League. Dagen før kampstart får Kloppen den ukentlige oversikten over hvordan spillerne har levert på trening. Nederst finner vi James Milner, med en rating på latterlige 6.35 av 10 mulige. 

Kloppen blir rasende. Ikke på Milner, men på ratingsystemet, som det åpenbart er noe riv, ruskende galt med. Milner har sin egen skala. 

Som belønning får Milner starte bortekampen mot Aston Villa. 

Vi skaper en haug av sjanser på Villa Park, men får ikke lønn for strevet. Vi bytter inn Thiago, Kessié og Diaz i jakten på et vinnermål, og med ti minutter igjen øker troen på at det skal løsne. Emi Buendia får sitt andre gule kort og vi får spille elleve mot ti i resten av kampen. 

Men Trent Alexander-Arnold vil ikke være noe bedre, og når 87 minutter er spilt bestemmer han seg for å dundre ned Ollie Watkins med en tofotstakling. 

Ti mot ti, og vi må avslutte kampen med nyinnkjøpte Diaz på høyrebacken. Etter 89 minutter tror vi vondt blir til verre når Watkins scorer, men målet blir heldigvis annullert for offside. 

0-0 og Kloppens første poengtap er et faktum. Men vi forblir top of the league uten å ha sluppet inn mål. Det kunne vært mye verre, selv om vi nå må klare oss tre kamper uten Trent samtidig som Robertson fremdeles er skadet.

Den neste kampen skulle ikke Trent spilt uansett - det er ligacupens tredje runde, og Rotherham er motstander. 

Velkommen inn i varmen, Kelleher, Jones, Origi, Elliott og så videre. Minamino er skadet og er ikke med. Ibrahima Konaté, som FM22 ikke har særlig troen på, får sin debut for klubben. Neco Williams erstatter Trent, og hvem andre enn Milner erstatter Tsimikas, som får hvile. 

Kampen blir ren plankekjøring. Gomez scorer etter 19 minutter, før Elliott gjør sitt første for klubben tidlig i andre omgang. Jones fullfører festen med et herlig langskudd. 3-0 og avansement, en ny clean sheet og en ny seier. 

Men nå begynner alvoret. Bortekamper mot Tottenham, AC Milan og Everton venter, i tillegg til hjemmekamp mot Man UFC. 

I tillegg må vi prøve å få Salah på en ny kontrakt uten noe slingringsmonn i lønnsbudsjettet. 

Kan det gå? Følg med i neste del av «Arven etter Klopp».