«Arven etter Klopp» - del 2: Ny midtbanespiller på plass og drømmestart i Premier League

Sesongen er i gang og det har vært aktivitet på overgangsmarkedet. Se hvordan det går med Liverpool-manager Arve Kloppen i del 2 av «Arven etter Klopp».

«Arven etter Klopp» - en Football Manager-serie: I en alternativ virkelighet fant Jürgen Klopp ut at det å føre Liverpool til en tredjeplass i Premier League med Rhys Williams og Nat Phillips som stopperpar var bragd nok til å takke for seg i klubben.

Erstatteren er klar - norske Arve Kloppen har tatt opp arven etter Klopp. Men han trenger din hjelp!

I denne serien skal vi gjøre så godt vi kan å plukke trofeer for Liverpool også uten Klopp. Vi kommer til å be leserne bli med på å ta viktige avgjørelser, blant annet når det gjelder kjøp og salg, kontrakter og hvilke turneringer som skal prioriteres. Følg med!

I første del av serien ba vi leserne stemme over hvem vi bør prøve å selge og hvilken posisjon vi bør prøve å forsterke i sommer. Slik endte avstemningene (det var for øvrig veldig gøy at så mange var med på å stemme - vi håper engasjementet fortsetter!): 

Hvem bør vi prøve å selge?
1 Loris Karius 30,6 %
2 Divock Origi 17,48%
3 Alex Oxlade Chamberlain 13,61%

Hvilken posisjon bør vi forsterke?
1 Spiss 41,22 %
2 Offensiv midtbane 34,63%
3 Defensiv midtbane 14,02%

Arve Kloppen har forsøkt så godt han kan å følge lesernes anbefalinger, og det startet nesten for godt til å være sant. Vi sendte ut et varsel om at Loris Karius er til salgs og var forberedt på å akseptere ethvert bud - det viktigste var å bli kvitt lønnsutgiftene. Da Zenit kom med et bud på hele 4,5 millioner pund aksepterte vi så raskt at de nesten må ha angret. Heldigvis takket tyskeren ja, og nå kan han bli gjenforent med Dejan Lovren i Russland, mens Liverpool får noen millioner mer å rutte med. Vinn-vinn!

TAKK FOR ALT: Loris Karius har dratt til Zenit.

TAKK FOR ALT: Loris Karius har dratt til Zenit.

Ny midtbanespiller

Etter å ha sett hvilke posisjoner leserne ønsker å forsterke, forsøkte vi raskt å identifisere noen overgangsmål. I stedet for å gå etter en offensiv midtbanespiller, gikk vi for en med litt mer defensive kvaliteter - en som kan vikariere for Fabinho ved behov. 

Vi har fått med oss at AC Milans Franck Kessié er på utgående kontrakt denne sesongen, og det brukte vi for alt det var verdt i forhandlingene. Vi gikk først inn med et forsiktig bud på til sammen 20 millioner pund, men italienerne krevde det dobbelte. I stedet endte vi på en mellomting. Totalprisen er 30 millioner pund, men store deler av overgangssummen er på avbetaling over flere sesonger. Utgiften denne sesongen er kun 7,5 millioner pund. 

Lønnsforhandlingene ble tøffe. Ivorianeren krevde en god del både i signeringsbonus og ukelønn. Til slutt ble vi enige om en lønn på 130.000 pund per uke. 

Totalt sett en god pris for en 24 år gammel midtbanespiller som Football Manager mener har en markedsverdi på langt over det dobbelte av det vi betalte. Velkommen til Liverpool, Franck Kessié. 

KESSIÉ ER RØD: Velkommen til Anfield.

KESSIÉ ER RØD: Velkommen til Anfield.

KVALITET: Franck Kessié har det vi ser etter i en defensiv midtbanespiller.

KVALITET: Franck Kessié har det vi ser etter i en defensiv midtbanespiller.

Men det stoppet der...

Neste steg var å finne en spiss, og vi hadde allerede identifisert hvem vi ønsket å hente. Red Bull Salzburgs Karim Adeyemi, som stadig blir linket til Liverpool i den virkelige verden. 18-åringen fikk strålende omtaler av våre speidere, og prislappen virket ikke å være for gal.

For å finansiere dette prøvde vi å selge en av Kloppens store favoritter, Divock Origi. Vi prøvde å få 20 millioner pund for belgieren, men de eneste som var interessert var Tottenham, og de ville kun gi 11,25 millioner pund. 

Javel, tenkte vi. Det er vel greit hvis vi kan få inn Adeyemi som erstatter. 

Men.. brexit har ført til utfordringer i overgangsmarkedet, og det fikk vi kjenne på. Adeyemi spiller ikke i en av de store ligaene, og han har ikke fått i gang sin landslagskarriere for Tyskland. Det betyr at han ikke fikk arbeidstillatelse i England som følge av de nye brexit-reglene. Dette gjelder for øvrig flere unge spillere vi har sett på. Det kan bli vanskelig å sikre seg de beste talentene i årets utgave av spillet.

NEI: Vi måtte kansellere Adeyemi-overgangen som følge av en avslått søknad om arbeidstillatelse.

NEI: Vi måtte kansellere Adeyemi-overgangen som følge av en avslått søknad om arbeidstillatelse.

Det var surt - vi hadde forhandlet frem en overgangssum på bare 15 millioner pund. Men kanskje vi kan prøve igjen neste år. 

Og helt galt er det ikke. I stedet for å jakte en annen spiss, velger vi nå å satse på Divock Origi. Vi ba Tottenham ryke og reise med beskjed om at 11 millioner pund er et hån. Samtidig la vi ved en video av 2-0-scoringen i Champions League-finalen for å vise hva de går glipp av. 

Dermed ble det ikke flere overganger før sesongstart - kun noen utlån. Vi unner Nat Phillips spilletid, så han har dratt til Stoke i Championship resten av sesongen. Tyler Morton dro til Middlesbrough, mens Billy Koumetio dro til Barrow. 

For øvrig har det blitt spilt noen treningskamper, og målene har rent inn i oppkjøringen, som også inneholdt en treningsleir i Sør-Korea. 

LEKENDE LETT: Vi gjorde rent bort i pre-season.

LEKENDE LETT: Vi gjorde rent bort i pre-season.

Drømmestart

Derfor var vi fulle av selvtillit da alvoret skulle starte hjemme mot Chelsea i Premier League. Med en skadefri tropp å velge fra, gikk vi ut i hundre i klassisk gegenpress-stil, med følgende lag: 

Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Firmino, Mané. 

Det tok bare fem minutter før Salah trillet inn 1-0, en scoring som ble reddet av VAR etter først å ha blitt avblåst for offside. 2-0 kom like etterpå ved Mané. Chelsea var sjokkert og blåst av banen. Stillingen holdt seg til pause, men det kunne vært mer. Etter hvilen la vi presset litt dypere og inviterte Chelsea til å ha mer ball, med håp om å kontre de i senk. Det fungerte perfekt. 3-0 og spikeren i kista sørget Mané for etter at innbytter Jota hadde spilt ham gjennom. En herlig start på Premier League-sesongen.

Neste utfordring var bortekamp mot Southampton, og til denne kampen valgte vi en litt annen tilnærming. Vi valgte et litt mer forsiktig press og en stil der vi tok sikte på å ha mer ball. Derfor byttet vi også inn Thiago for Keita. Ellers var laget uendret. 

De store sjansene uteble, men like før pause kom målet vi trengte. Trent slo inn en corner som landet perfekt på panna til Matip. 1-0 til Liverpool. 

I andre omgang fortsatte vi å kontrollere kampen, men i det siste ordinære spilleminutt kom et skremmeskudd da et frispark fra James Ward-Prowse gikk like over mål. Vi svarte med å bytte inn en ekstra midtstopper i form av Joe Gomez de siste minuttene. Hjemmelaget klarte aldri å true oss noe mer, og seieren var et faktum.

Før den siste kampen i august ble også Champions League-gruppene trukket. Der skal vi virkelig få kjørt oss - motstanderne er AC Milan, RB Leipzig og Villarreal.

Før hjemmekampen mot Norwich fikk Arve Kloppen litt å tenke på. Både Trent og Henderson pådro seg smeller på trening, og det ble klart at de ikke kom til å rekke kampen. Kloppen gikk for Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain som erstattere. Han ga også sesongens første start til Jota, på bekostning av Firmino.

Portugiseren takket for tilliten med to flotte scoringer. I tillegg var Mané på pletten igjen, og dermed ble det en rolig og grei 3-0-seier til Liverpool. Salah ble kåret til banens beste med to målgivende pasninger. 

Dermed kan vi så langt skryte av en perfekt sesongåpning, der kun Man UFC (som de heter i årets utgave av spillet) er foran på bedre målforskjell. Cristiano Ronaldo har scoret syv mål på sesongens tre første kamper. 

TABELLEN: Slik ser det ut etter tre serierunder.

TABELLEN: Slik ser det ut etter tre serierunder.

Kloppen og Liverpool-supporterne har mye å glede seg over. Laget har startet perfekt og har ikke sluppet inn mål. I tillegg har det blitt spilletid på unggutter som Harvey Elliott og Curtis Jones, mens veteran James Milner har kommet inn og gjort solide innhopp. 

Overgangsvinduet ser ut til å gå stille for seg de siste dagene, selv om vi aldri skal utelukke at det kan komme til å skje noe på deadline day.

Rivalene har også hatt et relativt stille vindu. Manchester City har hentet backen Robin Gosens fra Atalanta for 30 millioner pund. Chelsea gikk for midtstopper Samuel Umtiti fra Barcelona for halve prisen. 

Ole Gunnar Solskjer og Man UFC har igjen vist sin vaklende overgangsstrategi. 33 år gamle Paulinho kom inn på fri transfer, mens ti år yngre Giulio Maggiore ble kjøpt fra Spezia for en slikk og ingenting. Den største overgangen var imidlertid for en med norsk pass. Bodø/Glimts Patrick Berg er Premier League-spiller!

PREMIER LEAGUE-KLAR: Patrick Berg skal prøve å kjempe om plassen med Paul Pogba i Man UFC.

PREMIER LEAGUE-KLAR: Patrick Berg skal prøve å kjempe om plassen med Paul Pogba i Man UFC.

Hvem skal prioriteres?

Så kommer vi til delen der vi trenger hjelp. 

Vi regner med at det ikke kommer til å skje noe på deadline day. I stedet sparer vi pundene for å se på noen av kontraktene med tanke på forlengelser. James Milners kontrakt går ut i 2022. Bør den forlenges?

Salah, Mané, Firmino, Oxlade og Keita er noen av dem som er på utgående i 2023, og vi bør snart ta en avgjørelse - forlenge eller prøve å selge?

Derfor ber vi deg stemme på hvem du synes vi bør prioritere å gi nye kontrakter til. Velg gjerne flere!

Vi sees i neste del av «Arven etter Klopp!»